Cadrele didactice din universități, care nu au doctorat, nu vor mai fi date afară

293
Cadrele didactice  din universități, care nu au  doctorat, nu vor mai fi date afară - haidetisanudamafara-1443631405.jpg

Articole de la același autor

În ședința de Guvern de ieri, premierul Victor Ponta a decis amânarea cu un an a prevederii prin care 44 de cadre didactice de la Universitatea "Ovidius" și șapte de la UMC ar fi trebuit să se retragă de la catedră, pentru că nu dețineau un titlu de doctor.

"Amânăm cu un an acea prevedere, altfel bine intenționată, dar nerealistă, prin care de mâine dăm afară 3.000 de cadre didactice din învățământul superior. Haideți să nu dăm afară oameni din învățământul superior! Haideți să îi pregătim mai bine! Legea din 2011, din păcate, n-a fost realistă", a spus Ponta, la începutul ședinței Executivului.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunța la începutul săptămânii, că, începând de la 1 octombrie, aproape 3.000 de cadre didactice din învățământul superior românesc vor fi obligate să părăsească sistemul, pentru că nu au obținut titlul de doctor.

El a menționat că la nivel național, la începutul anului 2010, existau 66% cadre didactice cu titlu de doctor, iar la începutul anului 2015 erau 80% cadre didactice titulare cu titlu de doctor și 4.500 fără doctorat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3438 secunde