Cad noi capete de directori! De ce tace Inspectoratul Școlar

6533
37

Articole de la același autor

Chiar dacă Inspectoratul Școlar Județean Constanța se străduiește să țină departe de urechile presei orice informație legată de numirile directorilor în unitățile de învățământ constănțene, iată că angajații din sistem se dovedesc mai… transparenți și ne semnalează noi aspecte legate de activitatea șefilor lor.

Sub semnătura "colectivul cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic «Nicolae Dumitrescu» din Cumpăna", am primit pe adresa redacției o sesizare prin care ni se aduc la cunoștință "problemele apărute în anul școlar 2014-2015, în unitatea noastră școlară, la conducerea prof. Pavel Lenuța Irina (…) Pe tot parcursul anului școlar, a dat dovadă de un management defectuos, o atitudine morală care lasă de dorit, un limbaj neadecvat funcției pe care o deține. În relațiile cu profesorii, învățătorii și personalul auxiliar, a abuzat de putere și funcția pe care o deține, fiind vulgară și având un comportament josnic. Ca manager, a dat dovadă de incompetență, a creat numai pro-bleme în școală, începând cu exa-menul psihologic al profesorilor, când a avut cea mai mare vină, după care a fost de negăsit, fără să dea vreo explicație profesorilor implicați. Nu este capabilă de a conduce o instituție, nefăcând față problemelor ce apar, fiind slab pregătită, dar cu pile, fapt dovedit și când a avut loc evaluarea ca director obținând calificativul «Bine»".

Astăzi, alegeri la Cumpăna

Motiv pentru care colectivul semnatar își dorește ca ISJ Constanța să ia măsuri pentru a înlocui managerul.

"Vrem un alt director, demn de funcția ce i se cuvine, să muncească în echipă cu noi, care să ne reprezinte pe noi profesorii, școala și instituția pe care o conduce", adaugă semnatarii sesizării.

Am încercat să stăm de vorbă cu prof. Irina Pavel, dar, pentru că telefonul dânsei era închis, am luat legătura cu liderul de sindicat al acestui liceu, prof. Valentina Luncanu. Întrebată fiind dacă are cunoștință de această sesizare, prof. Luncanu a declarată că "nu mi-au adus colegii la cunoștință intenția de a vă scrie, dar mâine vom avea consiliu profesoral de alegere a unui nou director. Am înțeles că doamna directoare Pavel și-ar fi dat demisia și nu a vrut să mai fie în funcție anul școlar viitor. Și-au anunțat intenția de a candida vreo trei colege, profesoare".

Printre candidate, se numără și fostul director adjunct, prof. Monica Nuțu, dar care s-ar părea că nu va putea participa, întrucât nu este cadru titular al liceului, așa cum s-a prevăzut expres în consiliul de administrație al ISJ Constanța de vineri, 7 august.

Ieri, alegeri la Agigea

După scandalul iscat la Școala Gimnazială "Ion Borcea", din Agigea, din luna aprilie, când fosta directoare prof. Doinița Sîrbu a fost destituită pentru că nu a gestionat corespunzător site-ul unității școlare, a fost numit cu delegație, până la 31 august, prof. Mihail Moldoveanu. Ieri, însă, în urma consiliului profeso-ral, a fost aleasă cu unanimitate de voturi prof. Valeria Hânză, profesor antrenor-emerit care a activat timp de 23 de ani la Liceul cu Program Sportiv și de trei ani se află la această unitate. Ieri, după scrutin, declara pentru "Cuget Liber" că speră să poată gestiona corespunzător relația mai ales cu elevii. "Este o unitate foarte grea, pentru că din cei 400 de elevi pe care îi avem, vreo 60 sunt de la Centrul Delfinul. Jumătate dintre aceștia reușesc să-i influențeze negativ și pe ceilalți și să ne umilească pe noi, cadrele didactice, așa încât situația este mai mereu tensionată", a spus prof. Hânză.

Prof. Mihail Moldoveanu se va întoarce, de la 1 septembrie, la Școala Gimnazială nr. 3 "Ciprian Porumbescu" din Constanța.

v v v

Așadar, mai oficial sau nu, am aflat cine sunt cinci din cei 10 directori ce urmau să fie schimbați prin vot secret. Cu siguranță îi vom afla și pe ceilalți cinci, dar așteptăm de la Inspectoratul Școlar mult apreciata… transparență. Chiar dacă prof. dr. Răducu Popescu este în concediu și este ÎNCĂ inspector general… o săptămână. 

Comentează știrea

37 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Parinte
18 august 2015
Scoala 12

Putem spera ca se schimba ceva si la conducerea Scolii 12? Nu mi se pare normal sa ne ceara fondul clasei 500 lei. Ce, se pun bancute de aur? Clasa nu trebuie sa fie igienizata cu bani de la primarie? In loc sa puna covor verde afara, la intrarea profesorilor, mai bine ar repara baile. Holul de la parter e jalnic, nici nu-ti vine sa mai intri. Astia sunt manageri buni?

Parinte 2
18 august 2015
Tot Scoala 12

De ce directorul permite profului de sport sa faca antrenamente pe bani cu elevii de la clasa? Ii revine si lui un procent din aceste fonduri extrabugetare?

Sorina
18 august 2015
Alegeri la Cumpana..

Cum adica nu poate participa la alegerea directorului indiferent de forma daca nu e titular in unitatea respectiva ? Asta e regula numai la noi ? In Constanta sunt unii numiti directori fara a fi titulari, fara sa predea macar o ora in scoala respectiva....

gabriela
19 august 2015
decebal

vrem alegeri la liceul decebal! ne-am saturat de Svinarciuc! tot metalurgie a absolvit si ea, si tot pe informatica s-a mutat prin reconversie... iar acum cativa ani a terminat facultatea (!? dupa ani de zile in care a fost titular si dir adj la decebal) la prietenul ei, zaharescu... ce coincidenta!

profesor
19 august 2015
DECEBAL si ranchiuna

Oameni sanatosi mental la concducere! asta vrem . o stim pe Svinarciuc care a denigrat mereu cadrele didactice care au avut copiii inscrisi la noi la Decebal. A indraznit o profesoara in 2012 sa sesizeze comportamentul abuziv la ora de matematica a lui SKURATOVSKY, si Svinarciuc nu a primit-o la cursurile gratuite prin fonduri europene. nu s-au luat masuri nici pana la acesta data impotriva abuzurilor facute de acesta directoare, chiar daca acea profesora revine cu sesizarile la ISJ. Denigreaza imaginea oricarei persoane care o contrazice. este de o o obraznicie asemanatoare multor celor care ocupa functii de conducere din inspectorat. Cred ca e deja de competenta D.N.A.-ului. sunt prea multe nereguli iar "caracatita" trebuie omorata. vrem alegeri la Decebal.

coincidenta
19 august 2015
si NEAGU GABRIELA CARMEN

Tot prin reconversie, de la titular la I.N. Roman, profesor textilist, e acum titular la C.C.D., profesor de informatica si inspector de profesie. O fi si Svinaciuc, de profesie director si director adjunct. Ce spui POPESCU? Ce reconversii "transparente" mai faceti voi pe acolo? TU? O reconversie, ceva? nimic? n-au reusit sa te invete Svinarciuc si Neagu in 3 ani?

Răspuns la: decebal
Adăugat de : gabriela, 19 august 2015
vrem alegeri la liceul decebal! ne-am saturat de Svinarciuc! tot metalurgie a absolvit si ea, si tot pe informatica s-a mutat prin reconversie... iar...
nela fabian
19 august 2015
bataie de joc

sa fie o coincidenta ca Pavel, Neagu si Svinarciuc ocupa functii-cheie la inspectorat sau licee? macar Pavel a fost directoare la un liceu tehnologic, dar de ce Lic Decebal se intoarce in epoca industriala cu al doilea director inginer din istoria sa? dar nu ne mai mira, Gevat cum e director la Lic de Arte? cu cata batjocura trateaza isj-ul numirea in functii de conducere...

Coincidenta
19 august 2015
Dimnisoara

Inspectorul Neagu NU e OK! Coincidente la Constanta? Ha...

cadru didactic
19 august 2015
SI LA SCOALA 28

Sl la Scoala 28 asteptam un alt director. Incompetenta si obraznicia crasa trebuie sa inceteze. In raspunsul ministerului sunt multe suspiciuni de fapte panale, dovezi ale incompetentei, ale managenentului defectuos. Acela este doar un rezumat, sunt inca multe altele. Mai nou, copiii inscrisi pentru Gradinita ABC, structura scolii, au ramas pe langa, cererrile nu au fost operate, parintii nu au fost instiintati de acest lucru, iar acum nu au unde sa-si duca copiii din toamna.Dosarele sunt si acum la d-na Stan. CAT O MAI TINE IN BRATE INSPECTORATUL????!!!!!!!

Iuliana
19 august 2015
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar!

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

37 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2429 secunde