Buruieni și pisici moarte în curtea Școlii nr. 22! "Aruncă peste gard tot felul de gunoaie!"

8461
14

Articole de la același autor

În anul 2017, în curtea unei școli din Constanța, bălăriile sunt mai înalte decât elevii și ascund gunoaie și cadavre de animale. Se întâmplă la Școala nr. 22 din cartierul Brătianu și, culmea, este că situația ne-a fost semnalată de părinții elevilor care se joacă în pauză în curtea respectivă. Se joacă este mult spus, pentru că singurul loc unde pot sta este betonul din jurul școlii, unde nu există decât două porți de handbal. 


Acolo i-am găsit și noi ieri, înainte de prânz, când am ajuns în zonă. Era pauză și micuții se alergau de colo colo. Câțiva se organizaseră și țopăiau la "1, 2, 3 la perete stai!", iar ceilalți aveau grijă să nu treacă de zona asfaltată. În rest, spațiul verde era plin de bălării, terenul de baschet nu se mai vedea dintre buruieni, singurele care trădau că a existat acolo cândva fiind două panouri ruginite, fără coșuri. 




În sesizarea sosită pe adresa redac-ției, cititorul ne-a trimis mai multe fotografii, printre care și una unde se vedea o pisică moartă. La ora vizitei noastre, cadavrul nu se mai afla acolo, însă, în mod surprinzător, am găsit un leș, de data aceasta înafara curții școlii, chiar lângă gardul unității de învățământ. 


În rest, dezastrul se poate vedea cu ochiul liber și comentariile sunt de prisos. 


Nu există loc de joacă sau parc în zonă 


"Copiii aceștia nu au unde să se joace în zonă. Nu sunt locuri de joacă, nu este parc. Mai stau și mai bat mingea în curtea școlii, dar nu au iarbă, nu au teren, nu au nimic. Păcat, căci ne tot plângem că nu fac mișcare, că stau pe telefoane și pe tablete, dar nici nu le oferim alte variante", ne-a spus, supărat, un părinte venit să-și ia copilul de la școală. 


L-am vizitat cu această ocazie și pe directorul unității, care nu a negat faptul că exteriorul școlii arată neîngrijit. 


"În luna aprilie, și-a dat demisia administratorul școlii. Am angajat altul și astăzi (n.r. ieri, 12 iunie) este prima lui zi de muncă la noi. Femeia de serviciu i-a arătat ce este de făcut și se apucă de treabă. Din păcate, a durat mai bine de o lună procedura și între timp au crescut buruienile", ne-a declarat prof. Mihai Preda, directorul unității de învământ. 


Primăria Constanța a refuzat să curețe curtea 


Potrivit acestuia, în școală învață peste 400 de elevi din cartier și din zonele învecinate. A părut surprins când i-am spus că sunt cadavre de animale printre buruieni. 


"Tot ce este posibil. Copiii din zonă aruncă peste gard tot felul de gunoaie. Vom curăța toată curtea. În perioada în care nu am avut administrator, am solicitat sprijin de la Serviciul de Spații Verzi din cadrul Primăriei Constanța, dar ne-au spus că nu ne pot ajuta, căci sunt deja în urmă cu lucrările lor", ne-a mai spus prof. Mihai Preda. 


Cât despre amenajarea terenului de sport, aici se așteaptă suport de la Ministerul Educației, căci fondurile școlii nu sunt suficiente.


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
SERBAN
13 iunie 2017
PERPETUARE A NESIMTIRII SI INDOLENTEI

FEMEIA DE SERVICI ARATA ADMINISTARTORULUI CE ARE DE FACUT? TARE DE TOT.. DIRECTORUL SCOLII ESTE INEXISTENT DACA SE AJUNGE SA FIE ASA INCINTA SCOLII... DIN NEFERICIRE NU SCAPAM DE ACEASTA PROBLEMA DE ATITUDINE EGALA CU NESIMTIREA ... SCOALA NU ARE PROFESORI ? FARA CUVINTE .... ASA GASESTI SI PE LANGA BLOCUL IN CARE LOCUIESC ....ASA GASESTI SI PE STARADA CU BORDURI SPARTE SI NETERMINATE , PLINE DE BALARII SI SPATII NEADMINISTARTE... LOCURI CIUNTITE ..URAT

bebe
13 iunie 2017
scoala

Bine ca fac biserici si le dau fonduri iar invatamantul se duce de rapa si astfel apar generatii de neinstruiti care vor fi usor de manipulat de politic si BOR!

Eu
13 iunie 2017
Director

Acest director este de 9 ani pe aceasta functie,oare ce a facut cu fondurile de la minister pe care le-a avut??? Oare nimeni nu poate sa il traga la raspundere din partea ISJ C-ta???

Anonim
14 iunie 2017
Indoctrinare in masa

Aceasta sesizare a fost facuta de cineva care incearca sa doboare omul care in 9 ani de conducere,domnul Mihai Preda,a facut renumita scoala prin rezultate excelente la invatatura! Nu este nici prima nici ultima scoala din Constanta care nu are loc special amenajat de joaca insa conditiile din clase,mai ales la I-IV sunt mai mult decat impecabile! Cadrele didactice sunt profesori cu un bagaj informational excelent pentru elevi,cu exceptia unui parvenit care trage toate franghiile posibile sa ajunga el la conducere in locul directorului actual! Tin sa precizez ca domnul Mihai Preda a reintrat la conducere acum o luna cand a gasit curtea lasata in halul asta de directorul provizoriu,ales de inspectorat! Am invatat in acea scoala,cunosc multe din interior si acest articol este doar una din metodele de incercare pentru acel domn infect care incearca sa devina director. O zi buna!

Anonim
14 iunie 2017
Raspuns pentru "director"

Domnul care a comentat in legatura cu fondurile primite si unde s-au dus...ati intrat in vreo clasa din aceasta scoala? Ati observat ca elevii stau in cele mai bune conditii? Ati vazut ca au clasele pavate cu faianta si covoare mari si pufoase sa aiba maximul de confort? Sau canapelele de piele le a pus cineva la socoteala? Calculatoarele performante pe care elevii invata despre educatia tehnologiei? E usor sa aratati cu degetul si sa vorbiti prostii,stiu,dar incercati sa va dati singur niste raspunsuri logice inainte sa deschideti gura sa acuzati!

Parinte
14 iunie 2017
Pt Anonim

Lasati minciunile.Eu sunt un parinte care am cotizat pentru ca,copilul meu sa aiba aceste conditii pe care le vedeti.

Părinte zis sponsor..
14 iunie 2017
Aceeași situație in fiecare an!

Totul este facut pe banii părinților. In rest...dezinteres total din partea conducerii, interesul copilului nu se regăsește nicăieri. Super tare administratorul, ia lecții de la îngrijitoare!

Răspuns la: Indoctrinare in masa
Adăugat de : Anonim, 14 iunie 2017
Aceasta sesizare a fost facuta de cineva care incearca sa doboare omul care in 9 ani de conducere,domnul Mihai Preda,a facut renumita scoala prin...
vasi
14 iunie 2017
Pt Anonim

Demisia fostului director a fost in 14 februarie.Creste iarba iarna????

Anonim
14 iunie 2017
Pentru parinti

Oriunde,in orice scoala a Romaniei se platesc fonduri pentru clasa,scoala,conditii etc. Cum se face ca doar in cazul acestei scoli sunt puse la indoiala costurile suportate pentru conditiile elevilor? Stati sa ajunga la liceu sa va ceara 150 de lei pe semestru doar pentru markere de tabla si bureti! Si acum va plangeti... sponzorizati-va copiii sa nu ajunga asa indoctrinati ca dvoasta! Nu doare sa dati cativa bani,va asigur. Dupa munca,si rasplata!

Anonim
14 iunie 2017
Despre iarba

Iarba creste...creste mai ales primavara,surprinzator este si ca toata primavara a fost la conducere un director provizoriu. Ce sa facem...e greu cu botanica! Din pacate va distrug conceptiile si va anunt ca,da,iarba creste de mii de ani si va mai creste inca pe-atat. Astea da probleme existentiale!

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.516 secunde