Bursele elevilor, plafonate la 100 lei pe lună. „Suntem ultima prioritate a Guvernului!”

774
Bursele elevilor, plafonate la 100 lei pe lună. „Suntem ultima prioritate a Guvernului!” - burseleelevilor-1630086572.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a publicat, zilele acestea, propunerea de hotărâre de Guvern pentru stabilirea cuantumului minim al burselor şcolare în anul 2021- 2022. Astfel, toate bursele elevilor rămân stabilite la 100 lei, chiar dacă acestea sunt acordate în diferite circumstanţe şi îndeplinesc diferite roluri.

În replică, asociaţiile de elevi din mai multe judeţe şi zone ale ţării solicită acordarea burselor pe baza unui procent din salariul minim pe economie. „Este nevoie de o cuantificare diferită pentru ca fiecare bursă să poată avea impactul dorit. Considerăm fundamentală stabilirea acestora în funcţie de salariul minim pe economie, cu cuantumuri diferite în funcţie de tipul de bursă”, susţin reprezentanţii asociaţiilor de elevi.

Potrivit acestora, bursa de merit ar trebui să fie 5% din salariul minim pe economic, bursa de studiu – 15%, bursa de performanţă - 20 % şi bursa socială – 20%. Elevii cer ca proiectul să nu fie adoptat în forma actuală şi să fie asigurate cuantumuri diferenţiate în funcţie de tipul de bursă raportate la salariul minim pe economie.

„Considerăm necesară asigurarea diferenţiată a cuantumurilor minime ale burselor, având în vedere faptul că fiecare tip de bursă corespunde unor nevoi diferite, având criterii diferite de acordare. Cuantumurile minime de 100 de lei la fiecare tip de bursă sunt făcute din pix, fără o analiză reală a nevoilor elevilor. Raportarea la salariul minim pe economie este fundamentală pentru ca acestea să corespundă nevoilor economice reale ale elevilor”, este de părere preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Ariana Dudună.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.422 secunde