Burse școlare și pentru elevii din Medgidia

Miercuri, 01 Iulie 2020
136
Reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța (AEC) au, în sfârșit, motive de bucurie. Elevii din Medgidia vor beneficia de burse, după ce AEC a câștigat în luna februarie procesul împotriva autorităților locale. Aceștia au declarat că, în luna noiembrie a anului trecut, AEC a acționat în instanță 12 localități pentru refuzul constant de a acorda burse elevilor, inclusiv Medgidia.

Aceștia spun că, la începutul anului, demersul elevilor părea a avea succes, Consiliul Local Medgidia fiind obligat să respecte dreptul lor și să acorde bursele pe semestrul al II-lea, dar și retroactiv pentru primul semestru, prin decizia Tribunalului Constanța.

În urma ședinței de Consiliu local din data de 30 iunie, a fost emisă hotărârea privind aprobarea numărului și a cuantumului burselor ce se vor acorda elevilor din învățământul preuniversitar de stat, pentru anul școlar 2019-2020.

"De la bun început legea a fost de partea noastră, acesta este motivul pentru care am pornit încrezători și nu am închis ochii atunci când primeam diferite scuze de la primarii localităților. În Medgidia, ne-am lovit de lipsa interesului autorităților de fiecare dată, ba chiar ne-au fost aduse acuzații când am ridicat problema burselor școlare. Sperăm ca la finalul anului să nu mai existe localități în care să nu se acorde burse", a subliniat președintele AEC, Andreea Sabina Spătariu.Pagina a fost generata in 0.3043 secunde