Burse profesionale pentru elevii din învățământul profesional

152
Burse profesionale pentru elevii din învățământul profesional - burseinvatamantprofesional-1515511687.jpg

Articole de la același autor

Programul național de protecție socială "Bursa profesională", care subvenționează costurile pentru elevii din învățământul profesional, inclusiv cel dual pentru nivelul al treilea de calificare profesională, va fi aplicat în continuare de Guvern, conform unei Hotărâri adoptate ieri.

Bursa profesională se acordă tuturor elevilor care frecventează învățământul profesional și constă într-un sprijin financiar lunar de 200 lei, pe perioada cursurilor școlare, a pregătirii practice și pe timpul pregătirii și susținerii examenului de certificare a calificării profesionale. Învățământul dual pentru nivelul 3 de calificare, conform Cadrului național al calificărilor, este organizat după clasa a VIII-a, ca parte a învățământului secundar superior.

"Măsura adoptată urmărește creșterea interesului tinerilor și familiilor acestora față de educația și formarea prin învățământul profesional, inclusiv dual, fapt care va duce la îmbunătățirea pregătirii profesionale", precizează reprezentanții Ministerului Educației.

Conform Metodologiei de organizare a învățământului dual, au acces la programele de pregătire, în mod gratuit, și persoanele în vârstă de maximum 26 de ani, absolvenți ai învățământului obligatoriu, care au întrerupt studiile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4438 secunde