Burse în străinătate pentru studenții de la "Șaguna"

126
Burse în străinătate pentru studenții de la

Articole de la același autor

Mai mulți studenți de la Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța au șansa, anul acesta, de a studia peste hotare, în universități de renume din Europa. În cadrul programului european ERASMUS+ de burse pentru mobilități, studenți ai Universității "Andrei Șaguna" vor studia la universitățile Karabuk (Turcia), Wroclaw (Polonia) și VIA (Danemarca), în perioada 9 februarie - 15 iunie 2015.

Conform acordului inter-instituțional încheiat între Universitatea "Andrei Șaguna" și universitățile gazdă, partenere în Programul Erasmus+, au fost identificate disciplinele comune din planurile de învățământ, care vor fi studiate de studenții șaguniști. Până la sfârșitul anului universitar, studenții vor studia discipline precum: Tehnici manageriale, Afaceri internaționale, Antreprenoriat social și alte materii de specialitate. La finalul stagiului de învățământ în străinătate, cursanții șaguniști vor susține examene pentru a confirma reușita în descifrarea tainelor științelor studiate, iar rezultatele obținute vor fi echivalate la Universitatea "mamă" și înscrise în Suplimentul european care însoțește diploma de licență sau de masterat emisă studenților la absolvire.

"Universitatea «Andrei Șaguna» din Constanța, care este afiliată programului ERASMUS+, cel mai important program de învățământ și formare profesională din Uniunea Europeană pentru mobilitate academică și cooperare în învățământul superior, extinde continuu parteneriatele inter-universitare de acest tip, având convingerea că mobilitatea este un instrument eficient care deschide minți și schimbă vieți. Sprijinind acumularea de competențe menite să faciliteze angajarea și mobilitatea tinerilor pe piața europeană a muncii, universitatea șagunistă primește și, la rândul ei, trimite, în fiecare an, studenți europeni, cu burse ERASMUS, oferindu-le posibilitatea de a fructifica avantajele unei valoroase experiențe din punct de vedere educațional, lingvistic și cultural, contribuind la dezvoltarea de resurse umane formate din tineri calificați, cu experiența internațională necesară viitorilor profesioniști europeni", explică lect. univ. dr. Carmen-Irène Atanasiu, reprezentantul Universității "Andrei Șaguna" din Constanța.

Dincolo de șansa de a învăța într-o universitate de renume din străinătate, studenților și se deschid și noi posibilități de a călători și cunoaște oameni și locuri noi. "Pentru mine, confirmând aceste oportunități - mobilitatea ERASMUS+ este o mare șansă ce mi se oferă spre o mai bună cunoaștere a domeniului de studiu ales și, deosebit de important, de perfecționare a limbii engleze. În același timp, dincolo de scopurile academice, programul reprezintă o veritabilă deschidere către o nouă cultură și civilizație", este de părere studenta Anastasia S., în scrisoarea sa de intenție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.466 secunde