Bursa locurilor de muncă în școlile constănțene. Iată ce posturi au rămas neacoperite

2395
În a doua săptămână a anului școlar 2021-2022, conducerile unităților de învățământ constănțene sunt încă preocupate să-și completeze posturile rămase vacante pe parcursul anului școlar 2021-2022, organizând o serie de concursuri.

În calendarul de mobilități, ultimul concurs a fost cel județean, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, ale cărui probe s-au desfășurat între 3 și 6 septembrie, după care a urmat repartizarea candidaților care solicită detașare la cerere, în ordinea descrescătoare a punctajelor, respectiv ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate.

Aberații legislative: catedră rezervată pensionatului anticipat

Și, în ciuda tuturor etapelor prevăzute a fi parcurse, tot au rămas catedre libere, fie ca urmare a faptului că nu au existat candidați cu note corespunzătoare, fie din cauza unor situații total neprevăzute.

Cum este cazul postului de învățător scos la concurs, luni, de Școala gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny” din Constanța. Explicația aveam să o primim chiar de la directorul unității, prof. Mariana Mihalcea, care ne-a explicat faptul că acest post nu a fost atractiv de la început, el fiind rezervat pentru un profesor pensionat anticipat și pentru care legea prevede trei ani de... rezervare. O prevedere total aberantă, care îngrădește dreptul noilor generații de a-și găsi un loc de muncă. Ori te-ai pensionat ori rămâi la catedră! Cert este că postul avea să fie ocupat de o tânără care, însărcinată fiind, a intrat intempestiv în concediu și așa se face că a fost necesară organizarea acestui concurs. Prof. Mariana Mihalcea ne-a declarat că s-a reușit ocuparea postului, deci copiii nu vor avea de suferit.

Tot o normă de învățător a rămas liberă și la Școala gimnazială „George Enescu” din Năvodari, dar și de profesor fizică (0,89 norme) și educație tehnologică (0,78 norme), pentru care astăzi are loc proba scrisă.

Tot profesor de fizică se caută și la Liceul Cobadin, cu normă întreagă. Și tot cu normă întreagă se mai caută un educator pentru grădinița din structura acestei instituții. Pentru ambele este programată, marți, proba scrisă.

La Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța are loc marți proba scrisă pentru postul/catedra de electronică-automatizări, respectiv electric.

Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medigida organizează marți proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor/catedrei de Pregătire-instruire practică (estetică și igiena corpului omenesc/asistență medicală generală), respectiv pregătire instruire practică (transporturi/transporturi rutiere).

Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” organizează miercuri proba scrisă pentru ocuparea postului de profesor pentru Tehnologia informației și a comunicațiilor (0,68 norme).

Liceul Tehnologic Topraisar organizează concurs pentru ocuparea postului de îngrijitoare (pe perioadă nedeterminată), cu probă scrisă, respectiv practică (?!?) pe 12 octombrie. Luni a avut loc proba scrisă pentru ocuparea catedrei de agricultură (0,92 norme), vacantat până pe 10 iunie 2022.


Se caută profesori de matematică și informatică

De asemenea, marți, la Liceul „Regele Carol I” Ostrov au loc probele scrise și practice pentru posturile de profesor matematică; instruire practică, horticultură; educatoare; instruire practică-alimentație publică și turism; profesor educație fizică și sport.

Miercuri, la Școala gimnazială nr. 1 Cuza Vodă va avea loc proba scrisă pentru ocuparea postului de profesor informatică și TIC (0,55 norme).

Și la Liceul Tehnologic Independența au avut loc luni probele scrise pentru posturile de învățător (o normă), profesor educație fizică și sport (o normă), profesor biologie (0,72 norme).

Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” din Constanța primește până pe 1 octombrie dosare pentru postul de portar (pe perioada nedeterminată), proba fiind în data de 11 octombrie.

Liceul Tehnologic Crucea organizează concurs pentru ocuparea postului contractual vacant de administrator de patrimoniu III, compartimentul didactic auxiliar (0,5 norme) și bibliotecar II, compartiment didactic auxiliar (0,25 norme). Proba scrisă are loc pe data de 20 octombrie, ora 09.00, iar interviul a doua zi, pe 21 octombrie, la aceeași oră. Condiții de participare: studii superioare și vechime în specialitatea studiilor necesară ocupării postului – 5 ani.


Începând de marți, 28 septembrie, se pot depune dosare pentru concursul ce urmează a fi organizat la Școala gimnazială nr. 3 Mangalia în vederea ocupării postului de administrator patrimoniu III (perioadă nedeterminată). Proba scrisă este programată pe 20 octombrie, ora 09.00.

Școala gimnazială nr. 1 Lumina organizează concurs pentru ocuparea următoarelor posturi didactice: profesori matematică (0,72 norme), fizică (0,22 norme), educație tehnologică și aplicații practice (o normă), educație fizică și sport (o normă). Susținerea probei scrise și a interviului (după caz) – 5 octombrie, ora 09.00.

Începând de marți, Școala gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” din Constanța primește dosarele în vederea organizării concursului pentru ocuparea posturilor de profesor de muzică, respectiv de informatică. Proba scrisă și interviul sunt programate în data de 6 octombrie, ora 08.00.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5343 secunde