Bucuria celor mici: încep spectacolele la Teatrul pentru Copii și Tineret

698
Bucuria celor mici: încep spectacolele la Teatrul pentru Copii și Tineret - 25601600107921-1316113790.jpg

La sfârșit de săptămână, Teatrul pentru Copii și Tineret le dă de furcă părinților, provocându-i să își rezerve timp și pentru plăcerile copiilor.
De vineri începe o serie de spectacole pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani.
Primul spectacol este programat astăzi, la ora 10.00, când copiii de 5-12 ani vor fi captivați de lumea Cenușăresei. Cenușăreasa după Charles Perrault este regizat de Daniel Stanciu.
Duminică se predă o lecție de la care cei mici nu ar trebui să lipsească. Începând cu ora 11.00, copiilor cu vârste cuprinse între 3 și, 10 ani li se prezintă opera unuia dintre cei mai renumiți scriitori români pentru măiestria basmelor și poveștilor, "Capra cu trei iezi", a lui Ion Creangă.
Spectacolele, pe lângă sursă de amuzament, constituie și o modalitate de educație, iar povața ce reiese din povestea "Capra cu trei iezi" îi ajută pe cei mici să înțeleagă mai bine decât dintr-o explicație părintească cât de importante sunt sfaturile mamei.
Spectacolul de duminică se desfășoară sub regia lui Gabriel Apostol. Scenariul îi aparține lui Cristian Pepino, scenografia - Daniela Drăgulescu, iar muzica - Dan Bălan.

A doua săptămână de joc și educație
Miercuri, pe 21 septembrie, de la ora 10.30, părinții își pot duce copiii cu vârste de 3-10 ani la un spectacol interactiv. Regizoarea Aneta Forna Christu a pregătit pentru ei "O călătorie cu surprize".
Pentru că dimineața este rezervată creșterii picilor într-un mediu educativ, conducerea Teatrului pentru Copii și Tineret invită pe 22 septembrie, la ora 10.00, copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani să urmărească povestea "Albă ca Zăpada", de Frații Grimm.
Regia și scenariul îi aparțin lui Bogdan Drăgulescu, iar scenografia Danielei Drăgulescu. De muzică se ocupă Liviu Prossi.
Vineri pe 23 septembrie este programat pentru copiii de 4-12 ani, spectacolul "Califul Barză", regizat de Daniel Stanciu.
Regia este semnată de Cristina Pepino, iar muzica de Gabriel Basarabescu.
Cea de a doua săptămână se încheie cu "Anotimpuri cu Povești", spectacol de Aneta Forna Christu.
Dicran Asarian va face o ilustrație muzicală pe placul copiilor cu vârste cuprinse între trei și opt ani.
Acum, citirea poveștilor, desenele animate și materialele audio pot fi completate de spectacolele pe care Teatrul pentru Copii și Tineret le oferă în scopul educării piticilor noștri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Trei ani de la moartea lui Ștefan Iordache
Pagina a fost generata in 0.3647 secunde