Britanicii fac improvizație pe scena Teatrului de Stat din Constanța

229
Britanicii fac improvizație pe scena Teatrului de Stat din Constanța - teatruldestat4-1526574475.jpg

Articole de la același autor

Teatrul de Stat din Constanța (TSC) s-a gândit să marcheze Ziua Constanței într-un mod inedit, motiv pentru care va aduce, în week-end, în orașul nostru, o trupă de improvizatori britanici de teatru: Trupa "MayDays".

Actorii Jen Rowe, Liz Peters, James Whittaker și muzicianul Joe Samuel, căci despre ei este vorba, vor ajunge în orașul de la malul mării, în cursul zilei de astăzi, și cu ajutorul ghidului turistic Diana Slav, vor vizita orașul și vor lua contact cu obiceiurile și cultura locală.

Ulterior, vor aplica, vor pune în scenă ceea ce au învățat din cultura dobrogeană. Apoi, în spațiile puse la dispoziție de TSC, invitații vor susține workshop-uri pentru pasionații de improvizație din Constanța. La aceste ateliere, vor participa și actori ai TSC.

La final, duminică, 20 mai, începând cu ora 19.00, participanții la ateliere vor exemplifica cunoștințele dobândite în cadrul unui spectacol-eveniment susținut la Teatrul de Stat din Constanța.

Potrivit reprezentanților teatrului, în cea de-a doua parte a spectacolului, de la ora 20.00, britanicii vor pune în scenă ceea ce au învățat despre cultura dobrogeană. Precizăm că intrarea la acest spectacol este liberă.

Improvizația, spun ei, reprezintă teatrul creat pe loc, pornind de la elementul personal oferit de public.

"Nu există decor, regie, scenariu, iar actorii sunt provocați să aibă curaj, să se aventureze în necunoscut, să găsească o mie de soluții acolo unde nu părea să existe vreuna, toate acestea fără a pierde din libertatea jocului. Astfel, improvizația este o formă de exprimare artistică perfect adaptată publicului tânăr, iar în ultimii cinci ani se bucură de o continuă dezvoltare", au completat reprezentanții teatrului constănțean.

v v v

În ceea ce privește tabăra de improvizație, aceasta este facilitată de Monica Anastase, actriță și directorul "iMPRO - Festivalul Național de Improvizație", și Delia Riciu, actriță și co-fondatoarea singurei trupe feminine de improvizație, trupa "iELE".

Finanțarea proiectului este asigurată de Administrația Fondului Cultural Național, prin Asociația "Tam Tam", iar partenerii locali sunt Teatrul de Stat din Constanța și ghidul turistic Diana Slav.

Proiectul se desfășoară în trei orașe din țară, astfel că, după Constanța, artiștii vor fi prezenți la Sibiu și București. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3899 secunde