Brâul Maicii Domnului a sosit la Constanța. Acesta este expus la Catedrala Arhiepiscopală

287
Brâul Maicii Domnului a sosit la Constanța. Acesta este expus la Catedrala Arhiepiscopală - intampinarecinstitulbraualmaicii-1463420518.jpg

Articole de la același autor

În cursul zilei de ieri, Brâul Maicii Domnului a sosit la Constanța. Acesta a fost întâmpinat de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, în Piața Ovidiu, de unde s-a mers în procesiune până la Cate-drala Arhiepiscopală.

Brâul a fost adus spre închinare de o delegație a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de Mitropolitul Nikiphoros de Amorion, de la Mănăstirea Kato-Xenia din Grecia. De asemenea, miercuri, pe 18 mai, va fi adus capul Sfântului Ioan Valahul și moaștele Sfintei Împărătese Elena, aflate la mănăstirea Cutlumuș din Sfântul Munte Athos. Acesta vor fi întâmpinate de către Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, preoți și credincioși, la ora 18, în zona Campusului universitar. De aici se va pleca în procesiune, pe bu-levardul Alexandru Lăpușneanu, până la biserica "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul", situată pe Aleea Capidava nr.7, unde racla cu Brâul Maicii Domnului va rămâne până pe 20 mai 2016, iar capul Sfântului Ioan Valahul și moaștele Sfintei Împărătese Elena vor fi duse în continuare, spre închinare, la Catedrala Arhiepiscopală. La ora 19, la biserica "Nașterea Sfân-tului Ioan Botezătorul", ierarhii, preoții și diaconii români și greci vor oficia Taina Sfântului Maslu.

Vineri, 20 mai, începând cu ora 8,30, Arhiepiscopul Tomisului și Mitropolitul de Amorion vor oficia Sfânta Liturghie la biserica "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul". La ora 18, se va porni în procesiune cu sfintele moaște de la Catedrala Arhiepiscopală către biserica "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul", de unde, împreună cu cinstitul Brâu al Maicii Domnului, se va continua procesiunea până la biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena" (str. Ștefan Mihăileanu).

Sâmbătă, 21 mai, de sărbătoarea Sfinților Împărați, ierarhii, preoții și diaconii vor oficia Sfânta Liturghie arhierească la biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena", începând cu ora 8.30. Apoi, de la ora 15.00, Cinstitul Brâu al Maicii Domnului și sfintele moaște vor fi purtate în procesiune de la biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena" la Catedrala Arhiepiscopală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Martie 2016
Stire din Cultură-Educație : Creștinii se pregătesc de Postul Mare
Pagina a fost generata in 0.4878 secunde