"Brâncovenii" ne învață cum să fim puternici la necaz

243

Articole de la același autor

Astăzi, 19 iunie, de la ora 18.00, sunteți așteptați la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, la spectacolul "Brâncovenii". 


Piesa de teatru religios le propune constănțenilor o perspectivă subiectivă a Mariei Brâncoveanu, aflată în ultima parte a vieții ei la mănăstirea "Surpatele", dar și asupra momentelor principale ale martiriului soțului și fiilor ei. 
Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului spun că spectacolul deschide o pagină de istorie, care scoate în evidență și portretul de excepție al Sfântului Antim Ivireanul. Realizatorii spectacolului abordează, astfel, o viziune umană, emoțională, prin care vor să transmită speranță, să aducă întărire în necazuri, dar și în credință, într-o perioadă aflată într-o vădită criză a valorilor, a idealurilor. 


Din distribuție fac parte: Constantin Codrescu, Ana Calciu, Tomi Cristin, Magda Catone, Mihai Coadă, Ovidiu Cuncea, Mircea Constantinescu, Tiberiu Păun, Bogdan lacob, Dana Rusu și Alexandru lonescu. Textul piesei aparține părintelui Bogdan Aurel Teleanu, preot slujitor la parohia "Sfântul Pantelimon" din București. Regia este semnată de Ivona Boitan, iar decorul și costumele de Ileana Zirra. 


Spectacolul prezintă ceea ce etnograful Ernest Bernea consideră a fi "culmea istoriei suferințelor nemeritate îndurate de români", întruchipată de personajul Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu.


Evenimentul este organizat de către Compania Teatrală "Zona", Arhiepiscopia Tomisului, mănăstirea "Dervent", Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța și parohia "Sfântul Pantelimon" din București și este dedicat Anului omagial al satului românesc. Intrarea este liberă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3108 secunde