BOBOTEAZA LA CONSTANȚA / Tone de apă sfințită, pregătite pentru constănțeni

176
BOBOTEAZA LA CONSTANȚA / Tone de apă sfințită, pregătite pentru constănțeni - 07c65274e2dae0d28d3dbe5edfbb5ecf-1420359788.jpg

Articole de la același autor

Luni, 5 ianuarie 2015, începând cu ora 6.00, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", iar după ora 8.00, Sfințirea Mare a apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează.

Apa sfințită urmează să fie îmbuteliată, pe parcursul zilei, în 130.000 de PET-uri, pregătite pentru credincioșii constănțeni.

În jurul orei 11.30, ierarhul Tomisului va fi prezent la capela "Sfântul Nicolae" a penitenciarului Poarta Albă, unde va rosti un cuvânt de învățătură și le va împărți deținuților Aghiasmă Mare.

La ora 13.30, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent la schitul "Podromița", situat lângă localitatea Hârșova, schit ce are ca hram secundar "Botezul Domnului".

De aici preoții și credincioșii, împreună cu Arhiepiscopul Tomisului, vor pleca în procesiune la malul Dunării (Căpitănia Hârșova), unde va fi săvârșită slujba de Sfințire Mare a apei (ora 14.00), apoi ierarhul va arunca 3 cruci în apa Dunării, iar un grup de tineri curajoși le va recupera.

Inițial slujba Aghiasmei Mari se făcea în Ierusalim, unde se păstra amintirea Botezului Mântuitorului, de aici s-a răspândit în Antiohia, Constantinopol și Asia Mică. Vorbind despre importanța Bobotezei, Sf. Simeon al Tesalonicului apreciază că, în această zi, nu se face doar reînnoirea Botezului Domnului, ci și a Harului primit de fiecare dintre noi la Botezul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 04 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Botezul Domnului, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.3631 secunde