Biserica sărbătorește Aflarea moaștelor Sfinților Mucenici din Constantinopol

197
Biserica sărbătorește Aflarea moaștelor Sfinților Mucenici din Constantinopol - ddd-1582357224.jpg

Articole recomandate

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi Aflarea moaștelor Sfinților Mucenici din Constantinopol, cuoscută popular și ca Sâmbăta Morților - Moșii de iarnă, transmite Agerpres.

Multe moaște de mucenici, uciși pentru credința în Hristos în perioada persecuțiilor împotriva creștinilor, au fost îngropate la marginea de răsărit a orașului Constantinopol, în Evghenia. Vreme îndelungată au stat acolo, neștiute de nimeni, până în timpul arhiepiscopului Toma al Constantinopolului (secolul al V-lea), când Dumnezeu a arătat mai multe semne în locul în care fuseseră îngropate trupurile mucenicilor.

Oamenii uitaseră de locul unde fuseseră îngropați martirii, înmormântarea având loc de obicei noaptea, de frica păgânilor. Dar, pentru că în locul acela au început să se tămăduiască bolnavii, arhiepiscopul Toma al Constantinopolului s-a dus acolo împreună cu un sobor de preoți.

După ce au săpat, au aflat moaștele multor sfinți mucenici, printre care și cele ale Sfinților Andronic și Iunia, prietenii Sfântului Apostol Pavel, pomeniți de acesta în Epistola către Romani. Andronic a fost unul dintre cei 70 de apostoli. (sursa: vol. "Viețile Sfinților").

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4459 secunde