Biserica Ortodoxă îl prăznuiește, astăzi, pe Sfântul Ilie

407
La data de 20 iulie, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește ridicarea la cer a Sfântului Mare Proroc Ilie Tesviteanul. Unul dintre cei mai importanți prooroci din Vechiul Testament, Sf. Ilie este celebrat ca un mare făcător de minuni și aducător de ploi în vreme de secetă. Sfântul și marele Proroc Ilie a fost un înger întrupat în carne, ce a primit de la Dumnezeu puterea de a deschide și închide cerurile.
În tradiția populară, Sf. Mare Prooroc Ilie este considerat ocrotitorul recoltelor și a rămas în istorie ca un exemplu de credință și curaj demn de urmat. Biserica Ortodoxă îi aduce multă cinstire, pentru că este pomenit ca mare erou al credinței.
Oamenii cred că, atunci când se întâmplă fenomene meteorologice spectaculoase, Ilie de fapt traversează cerul cu căruța lui de foc, pentru a ne ocroti. Fiind unul dintre Profeții evrei, Biserica Ortodoxă îl cunoaște sub numele de Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul.
Cu această ocazie, Ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica "Sfântul Ilie" din municipiul Constanța, începând cu ora 9.00.
De asemenea, de la ora 8,00, la Biserica Sf. Ilie din Techirghiol va avea loc slujba de sfințire a apei, urmată de Acatistul Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, Ceasurile și Sfânta Liturghie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3322 secunde