Biserica, familie pentru tinerii orfani. Povestea impresionantă a lui Costel

749
Biserica, familie pentru tinerii orfani. Povestea impresionantă a lui Costel - biserica1-1566493165.jpg

Articole de la același autor

Biserica "Sfântul Mina", ca și Biserica "Sfântul Vasile" din Constanța, a desfășurat, luna aceasta, o serie de activități frumoase pentru copiii din parohie și nu numai. Potrivit preotului paroh Claudiu Banu, de la Biserica "Sfântul Mina", Școala de vară este un proiect dedicat copiilor, ce își propune să dezvolte abilitățile de comunicare, îndeletniciri diverse și să lege prietenii pe viață. 


"Școala de vară atinge, însă, un scop mai înalt: devine o familie. Este scopul principal în cei patru ani deja de activitate. Astăzi, vreau să vă povestesc despre Costel, orfan de tânăr, în vârstă de 36 de ani, Constantin după botez, din naștere Mustafa, botezat recent la cerere.


Acum aproape patru ani, când l-am cunoscut, am crezut că este un alt asistat pe care parohia noastră urma să-l ajute material, însă el, spre surprinderea mea, dorea mai mult. A primit banii, dar nu-i dorea degeaba, voia să fie util. M-am gândit bine, deoarece este un tânăr cu oarece dizabilități, și să-i fac pe plac, l-am rugat să adune gunoiul aruncat în curtea bisericii, să aibă grijă de lumânărar și să adune frunzele din curte. 


Zis și făcut. Costel al meu, harnic, se bucura când îl lăudam pentru ce făcea, iar când îl mustram, se întrista. Atunci am auzit prima oară de la el că striga după mine mamă părinte. L-am certat pe loc, dar apoi mi-am dat seama că și el avea nevoie de mamă, iar în viziunea lui, eu reprezentam acea imagine sau cel puțin așa cred. Atunci am realizat că pentru Costel, parohia noastră este familia lui, parohia noastră devine familie pentru mulți, așa că, astăzi l-am sărbătorit, i-am cântat La mulți ani și am servit pizza cu toți copiii de la Școala de vară. Copiii prezenți de patru ani încoace la Școala de vară au realizat ceea ce nu putea realiza nimeni, o mare și frumoasă familie, unde fiecare este important, fiecare poate spune ce dorește. Aceștia sunt copiii care copilăresc în vacanța mare la umbra Altarului", a declarat părintele Claudiu Banu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Aprilie 2019
Stire din Social : Bisericile, amendate de ISU Dobrogea
Pagina a fost generata in 0.3699 secunde