Mai multe ştiri online:

„Billy Șchiopul” revine pe scena Teatrului de Stat, în acest week-end

Ştire online publicată Vineri, 14 Iunie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Constănțenii sunt invitați vineri, 14 iunie, și sâmbătă, 15 iunie, de la ora 19.00, la ultima premieră a Teatrului de Stat: „Billy Șchiopul”, o comedie neagră despre dragoste și cruzime, care poartă amprenta binecunoscutului regizor Vlad Massaci, cel care semnează și ilustrația muzicală a piesei. Scenografia îi aparține constănțencei Iuliana Vâlsan. 


Distribuția este formată din Nicodim Ungureanu, Vlad Bârzanu/Vlad Lință, Laura Crăciun, Mirela Pană, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Otilia Nicoară, Mircea Siromașenco. 


„Piesa lui Martin McDonagh vorbește despre umanitatea celor care par sălbatici, cruzi și lipsiți de orice empatie, dar care în sinea lor păstrează multă milă, înțelegere și dragoste pentru semeni. Personajul principal, însă, este limbajul. Este un text despre cum oamenii simpli, neștiutori în ale corectitudinii politice, folosesc limba ca să exprime ce gândesc, nu ca să ascundă ce gândesc”, a declarat Vlad Massaci. 


Acesta a adăugat că piesa pe care o vor juca actorii constănțeni în acest week-end este, de fapt, o comedie neagră, care, în fond, ne spune că nu cuvântul este cel care jignește, ci atitudinea. 


Altfel spus, „este ca atunci când un copil îți trântește în față un adevăr, dar o face cu toată candoarea. De altfel, un copil a spus «regele e gol». Personajele lui McDonagh nu sunt altceva decât niște adulți care și-au păstrat candoarea de copii. Relațiile dintre ei nu sunt idilice, dar sunt cinstite, iar aceasta este o atitudine de care ne îndepărtăm din ce în ce mai mult, din păcate”, a completat regizorul. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8574 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4037 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2960 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7782 secunde