"Bijuterii muzicale" cu Adrian Petrescu, la Teatrul "Oleg Danovski"

350

Articole de la același autor

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" organizează, vineri, 23 martie, începând cu ora 18.30, concertul "Bijuterii muzicale". Dirijor și solist saxofon soprano va fi îndrăgitul Adrian Petrescu. Din program amintim: Glinka- Uvertura la opera "Ruslan și Ludmila", Bizet- "Farandola" , Rossini- uvertura la opera "La Gazza Ladra", Sartori- "Con te partiro", Strauss- "Cachucha Galop", Badelt- "Pirații din Caraibe" Medley, Gimenez- "La boda de Luis Alonso" etc. 


Muzician cu o impresionantă carieră artistică națională și internațională, Adrian Petrescu este, la ora actuală, prim oboist al Filarmonicii "George Enescu" din București, dirijor invitat în stagiunile orchestrelor simfonice din Romȃnia și dirijorul permanent al formației camerale de suflători de alamă "Romanian Brass". 


După terminarea studiilor și a specializărilor muzicale cu profesori de renume, el a fost laureat al unor concursuri de mare prestigiu, cum ar fi cel de la Praga sau din Marktneukirchen- Germania. De-a lungul timpului, el a concertat atât în țară, cât și în străinătate, alături de mari dirijori și soliști din întreaga lume. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3585 secunde