"Biblioteca din Medgidia, o șansă la educație pentru copiii defavorizați"

151

Articole de la același autor

Eurodeputatul Renate Weber a fost vineri, 17 iulie, în vizită la Medgidia, la Biblioteca Municipală - filiala nord, unde a cunoscut o parte din voluntarii care zi de zi dezvoltă proiecte destinate comunității locale. Alina Valentina Ocheană, declarată Bibliotecarul anului în 2013, cea sub coordonarea căreia se desfășoară toate activitățile din cadrul bibliotecii, a fost gazda evenimentului, ea prezentându-i oaspetelui toate proiectele pe care instituția le derulează. Printre acestea se numără campania de conștientizare asupra prevenirii cancerului de sân, proiectul "Raftul cu inițiativă", din care biblioteca face parte la nivel național, precum și atelierele de origami, povestiri digitale, cursuri de alfabetizare digitală pentru seniori, ore de lectură pentru copiii care fac parte din medii defavorizate sau evenimente ca "Biblioteca Vie".

Renate Weber s-a arătat impresionată de cele prezentate la Medgidia, considerând că "bibliotecile au devenit spații vii, adevărate centre comunitare, unde oamenii pot interacționa, seniorii au acces la informație digitală, în timp ce copiii defavorizați primesc o șansă la educație".

Prezent la întâlnire, primarul Marian Iordache declara: "Autoritățile locale au sprijinit mereu activitățile bibliotecii, însă meritul aparține Alinei și voluntarilor, care reușesc zilnic să aducă un aport pozitiv comunității locale prin dăruirea de care dau dovadă". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4251 secunde