Bătălie pentru clasa a V-a, la liceele de top din Constanța. Trei elevi pe un loc

Vineri, 12 Iunie 2015
2377
În acest week-end, sute de părinți constănțeni vor trăi emoțiile primelor examene din viața copiilor, pentru simplul motiv că și-au înscris odraslele la o testare pentru admitere în clasa a V-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" sau la Liceul Teoretic "Ovidius".

Acestea sunt cele două unități de învățământ liceal unde sâmbătă, 13 iunie, aproape 400 de elevi se vor lupta pentru cele 150 de locuri.

La Colegiul "Mircea", înscrierile pentru cele trei clase a V-a s-au finalizat joi, 11 iunie, cu depunerea a 143 de dosare. Prof. Vasile Nicoară, directorul prestigiosului colegiu constănțean, declara ieri pentru "Cuget Liber" că a apelat la sprijinul a patru profesori de matematică de la licee din Slobozia, Călărași și Tulcea.

"Toți cei patru colegi sunt dascăli cu reputație, membri ARACIP care provin din școli reprezentative, similare colegiului nostru", a mai adăugat același manager. După ce vor susține proba de matematică, elevii înscriși vor fi supuși și unei testări la limba engleză sau limba germană, funcție de opțiunile din dosarul de înscriere.

La Liceul Teoretic "Ovidius", pentru anul școlar 2015-2016 au fost prevăzute trei clase de-a V-a, pentru care s-au depus 246 de dosare, așadar, concurența se anunță acerbă. Numai că aici elevii nu vor mai susține nicio testare suplimentară la limba engleză.

Tot sâmbătă, de la ora 9, la Colegiul Pedagogic "Constantin Brătescu" vor avea loc cele două probe, scris la limba română, și oral la o limbă străină, pentru ocuparea celor 60 de locuri la care s-au înscris aproape 100 de candidați.

"Avem și noi trei clase de a IV-a, iar pe lângă efectivele de elevi din aceste clase s-au înscris și cei din afara școlii, și cu toții vor susține testarea, pentru că nu se merge pe regula primul venit, primul servit", declara directorul Anamaria Ciobotaru.

O altă instituție care a încheiat înscrierile cu un număr record de dosare este și Liceul Teoretic "Traian", unde speră să devină elevi în clasa a V-a 240 de copii. Numai că aici testările la matematică, respectiv limbi străine vor avea loc săptămâna viitoare, mai precis sâmbătă, 20 iunie.

Și la Liceul Teoretic "George Călinescu" s-au finalizat înscrierile pentru singura clasă de-a V-a, iar la Liceul "Decebal" există două clase de a V-a, pentru care nu se va organiza testare.

Și la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" se va susține sâmbătă, 13 iunie, admitere pentru clasa de-a V-a în care se va studia intensiv limba germană din anul școlar 2015-2016.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3008 secunde