Bătălia pentru șefia ISJ Constanța. Cine stă în "coasta" lui Răducu Popescu

2583
31
Bătălia pentru șefia ISJ Constanța. Cine stă în

Articole de la același autor

Disputa creată la Constanța în jurul concursului pentru ocuparea funcției de inspector școlar general, ce urmează să aibă loc săptămâna viitoare, la Ministerul Educației, se apropie de un deznodământ. 


Iată declarația la superlativ făcută vineri, 6 martie, cu prilejul vizitei la Constanța, de prof. univ. dr. Mihai Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, vizavi de activitatea inspectorului general Răducu Popescu: "Am apreciat la un nivel bun și foarte bun managementul administrativ derulat de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, management care a avut ca efect atât încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat, cât și în bugetul aprobat, elemente ce demonstrează profesionalismul conducerii ISJ. Precizez că sunt 13 inspectorate școlare județene din totalul de 42 care nu au reușit să se încadreze în numărul de posturi și sunt și mai multe inspectorate care nu au reușit să se încadreze în buget", a declarat ministrul Educației. 


În acest context, l-am întrebat pe prof. univ. Sorin Cîmpeanu dacă îl va menține în funcție pe prof. dr. Răducu Popescu. "În condițiile în care nu avem niciun candidat înscris la concurs, și avem două județe cu această situație, este o concluzie normală că vom solicita domnului inspector general să își continue activitatea până la organizarea unui nou concurs", adăugând că, din 20 martie, se va da startul concursurilor pentru inspector general adjunct și director al Casei Corpului Didactic. 


De la secretarul de stat Vasile Șelaru am aflat că, la nivel național, s-au înscris 100 de candidați pentru concursul de "generali", fiind județe și cu câte șase candidați. 


"În momentul de față, reevaluăm dosarele, pentru că o parte din ele au fost acceptate deși nu corespundeau legii și acei oameni nu vor mai participa la concurs întrucât nu îndeplinesc criteriile legale. În alte locuri, și s-ar putea să fie și cazul Constanței, e posibil să aveți un candidat pentru postul de inspector școlar general. Am fost informat că ar exista o doamnă profesor care a pretins că a depus toate documentele și dosarul i-a fost refuzat. E vorba de acel certificat medical, în loc de adeverință. Legea prevede certificat medical într-o anumită formă. Cert este că, dacă vom constata că doamna respectivă îndeplinește condițiile legale, va fi admisă la concurs", a mai declarat Șelaru. 


Acea "doamnă profesoară" este prof. Daniela Blaga, fosta directoare adjunctă a Liceului Teoretic "Traian" și fost inspector resurse umane, care a afirmat că a avut un dosar extrem de riguros, în care s-au găsit atât adeverință medicală, cât și certificat medical parafat la Spitalul Județean Constanța.


Comentează știrea

31 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
killer
6 martie 2015
isj

Nu va lasati doamna Blaga!Vor ca ei si numai ei sa conduca sa-si acopere mizeriile lor!

cora
6 martie 2015
jos codreanu

A iesit pe locul fruntas prin taierea normelor si comasarea claselor! Codreanca si Nitu ar trebui sa se gandeasca ca nu vor fi toata viata inspectori si vor veni in mijlocul colegilor.Ar trebui sa isi revizuiasca comportamentul!

Gogu
7 martie 2015
Chelul

Infractorul acesta care ocupa de trei ani ilegal postul,a dat afara si soferul institutiei ca sa nu depaseasca plafonul si sa nu vada cineva cum isi cara spagile din institutie .

Profesor
7 martie 2015
Bataie de joc

Mesajul ministrului este... jalnic! Cum sa mentii in functie pe cineva care nu indeplineste conditiile pentru a fi inspector general doar pentru ca a taiat norme? Stim cu totii cum erau chemati directorii la subsol si li se impunea sa reduca posturi, chiar cu incalcarea legislatiei... Toate aceste abuzuri vor fi analizate la un moment dat!!! Chiar acesta sa ramana criteriul esential in aprecierea managementului? Vai de viitorul nostru...

jakob
7 martie 2015
nu va mai

nu va mai faceti iluzii desarte, nu exista nimeni in coasta lui Popescu. el ramane in continuare stapan si decident unic la ISJ Constanta. armata de limbiste este gata sa execute pe oricine este impotriva lui Popescu. ca doar de-asta au fost puse: sa latre si sa muste!

amelie
7 martie 2015
pentru Cora

Asa este, ai dreptate. Daca ne luam dupa litera legii, Codreanu&comp au comis multe ilegalitati, totul in functie de interesul Partidului Stat - PSD. Mai pe intelesul tuturor: pentru unii sunt MUMA iar pentru altii, CIUMA. Dar totul se va sfarsi intr-o buna zi.

Magazinul Cora
7 martie 2015
Pentru Amelie

Da Amelie, totul se va sfarsi intr-o buna zi ...desigur ca, pentru tine !

Răspuns la: pentru Cora
Adăugat de : amelie, 7 martie 2015
Asa este, ai dreptate. Daca ne luam dupa litera legii, Codreanu&comp au comis multe ilegalitati, totul in functie de interesul Partidului Stat - PSD...
Profesor
8 martie 2015
Debarcarea!!!

Mesajul ministrului e... jalnic!!! Cum sa mentii in functie pe cineva care nu indeplineste conditiile doar pentru ca a taiat norme? Asta e criteriul esential de evaluare? Stim cu totii cum erau chemati directorii si li se impunea sa reduca norme, chiar cu incalcarea unor legi!!!

oana
8 martie 2015
Jalnic

Reteta? Cel mai slab ministru pe care l-a avut Invatamantul Romanesc a venit sa-l elogieze pe cel mai slab sef din ultimii 25 ani al ISJ Constanta!!!

iulian
8 martie 2015
Cea mai noua oferta de lucru!

Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

31 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4051 secunde