Bășcălie sau simulare pe bune. Au renunțat elevii constănțeni la Facebook ca să învețe?

2109
25
Bășcălie sau simulare pe bune. Au renunțat elevii constănțeni la Facebook ca să învețe? - fondsimulare-1456063978.jpg

Articole de la același autor

Instituită cu subiecte unice la nivel național de câțiva ani, simularea Evaluării Naționale debutează, astăzi, fără prea mari așteptări din partea profesorilor constănțeni, care s-au obișnuit deja cu modul în care privesc propriii elevi această etapă. 


Teoretic, 6.255 de elevi constănțeni sunt așteptați să susțină simularea de astăzi la Limba română, urmată fiind, mâine, de proba la Matematică. Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 4 martie. 


Fix cu un an în urmă, rezultatele de la simulare au fost de-a dreptul rușinoase, niciun elev nereușind să obțină media 10. De altfel, nu s-a reușit ca măcar jumătate dintre ei să înregistreze medii peste 5, procentul fiind de 47.07% medii mai mari de 5. Cei mai mulți au încasat medii între 3 și 5 (peste 2.000 de elevi). 


Totuși, în statisticile Inspectoratului Școlar Județean Constanța se vorbește de o creștere a mediilor peste 5 de la Evaluarea Națională 2015 (77,36%) față de 2014 (68,41%). Simularea să fi fost de… vină? 


Cele mai dezastruoase rezultate la simularea anterioară se consemnau în mediul rural. De altfel, prof. Florentina Petre, directorul Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu, găsea și o explicație: "Profesorii chiar erau foarte supărați și îmi povesteau că lucrează mult cu elevii, dar degeaba, pentru că interesul lor pentru carte a scăzut foarte mult. N-or merge ei prin cluburi, dar stau mai mult pe rețelele de socializare decât să învețe. Rar mai vezi un copil să citească o carte. La acestea se adaugă problemele familiale, cu părinți dezinteresați de ceea ce se întâmplă cu copilul lor, drept dovadă participarea din ce în ce mai scăzută la ședințele cu părinții. Stresul și problemele societății își pun amprenta și pe părinți, dar și pe copii. Cine vrea să învețe învață oriunde, chit că e în mediul urban sau rural. Și noi avem cadre didactice foarte bine pregătite, dar nu este de ajuns pentru a le insufla elevilor dorința de a învăța". 


Prof. Zoia Bucovală nu confirmă schimbarea Evaluării 


La începutul acestui an școlar, inspectorul general din Bistrița, prof. Carmen Tabără, declara că elevii care au intrat acum în gimnaziu și liceu vor da alt fel de examene finale, cu probe multidisciplinare și transdisciplinare, motiv pentru care le-a cerut directorilor de școli să îi prevină pe copii din timp și să înceapă pregătirile pentru aceste noi examene. 


"Vă atenționez asupra articolului 361 (din Legea nr. 1 - n.r.) coroborat cu 74-77, care ne spune că elevii de clasa a V-a din anul școlar 2015-2016 și elevii de clasa a IX-a din același an școlar sunt primii care vor da alt fel de examene de final de ciclu. Din această perspectivă, vă rog pe toți directorii care aveți astfel de clase să aveți un prim mesaj pentru elevii de clasa a V-a și a IX-a la prima oră de curs", declara "generalul" bistrițean, conform timponline.ro. 


Toate cadrele didactice din învățământul constănțean vorbesc despre această modificare a Legii Educației naționale, însă, din păcate, nici până la această oră, inspectorul școlar general constănțean Zoia Bucovală nu își asumă confirmarea că elevii care au intrat acum în clasa a V-a, la examenul de final de ciclu, vor avea trei probe scrise, la română, matematică și științe. 
Vom insista să aflăm de la Ministerul Educației, cu toate că, după cum au evoluat schimbările din învățământ în ultimii ani, nu suntem convinși că afirmația de azi coincide cu faptele de… mâine.


Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
idee geniala
21 februarie 2016
prima DEMISIE pe Facebook!

Succes tuturor elevilor de clasa a VIII- a la simulare! Si ca sa fim la subiect, avem o sugestie ptr directoarele sc. 28, Dan Barbilian Constanta: daca le este asa de greu sa-si dea demisia in Consiliul profesoral, pot sa si-o dea pe Facebook, se accepta! E chiar mai bine, ca afla toata lumea IN TIMP REAL!

eroare
21 februarie 2016
nu e prima

Gresesti, ar fi a doua! Si Ponta si-a dat demisia din PSD tot pe Facebook.

Unul atent
22 februarie 2016
evaluare nationala

Doamna Simona Anghel, autoare de articol, aflati ca Evaluarea Nationala este sustinuta de elevii clasei a VIII-a, din anul scolar 2015-2016. Stirea cu elevii claselor a V-a si a IX-a e dintr-un alt film....

simulare
22 februarie 2016
a demisiei

Domnule/ Doamna Inspector General, / subsemnata X, de la Sc. gimnaziala X, va rog sa-mi aprobati demisia din functia de director al acestei scoli. Solicit aceasta din motive de incompatibilitate cu vedetele acestei scoli, care sufera de vedetism cronic si ma considera dictatoare! Nu este adevarat, dar n-am cum sa demonstrez. / Va multumesc, cu stima, director prof dr. X / Data: 22.02.2016 E buna cererea? Cred ca poate primi nota de trecere, chiar si la limba romana...

Răspuns la: prima DEMISIE pe Facebook!
Adăugat de : idee geniala, 21 februarie 2016
Succes tuturor elevilor de clasa a VIII- a la simulare! Si ca sa fim la subiect, avem o sugestie ptr directoarele sc. 28, Dan Barbilian Constanta:...
Defilati
22 februarie 2016
cu cererea la vedere!

Asa cum ghioceii asteapta primele raze de soare ca sa-si scoata capsorul la lumina, cum ursul asteapta zmeura ca sa iasa din barlog, la fel asteapta si poporul de la sc 28 sa DEFILATI CU DEMISIA LA VEDERE! Una - doua, una - doua, cererea pe birou, cucoanelor! (Se poate si online.)

radio local
22 februarie 2016
Rabdarea voastra va fi rasplatita

Sigur azi va fi o zi mare! DEMISIA lui STAN e scrisa, mototolita si aruncata la cos, luata din cos si recitita, corectata ( stiti ca-i place sa corecteze), si scrisa din nou! Cand va reusi sa conceapa varianta finala si isi va lua inima-n dinti, va intruni CP-ul si isi va anunta mult asteptata demisie! Sa fie azi? De ce nu? Niciodata nu e prea devreme.

Răspuns la: cu cererea la vedere!
Adăugat de : Defilati, 22 februarie 2016
Asa cum ghioceii asteapta primele raze de soare ca sa-si scoata capsorul la lumina, cum ursul asteapta zmeura ca sa iasa din barlog, la fel asteapta...
Unul atent
22 februarie 2016
luati-va o camera

Comentariile sunt pe subiectul articolului? Luati-va o camera si "organizati-va"...pentru cei care stiu bancul!

Stai linistit!
22 februarie 2016
Suntem foarte bine organizati!

Bineinteles ca sunt pe subiectul articolului! Doar nu ne-am referit la Maria Ciobanu.

ptr unul atent
22 februarie 2016
SIMULARE

Si la scoala Dan Barbilian elevii au sustinut azi simularea evaluarii nationale. La aceasta scoala insa, directorii sunt contestati de mult timp de catre cadrele didactice, care le cer insistent DEMISIA. E mai bine?

SERVITI, VA ROG!
22 februarie 2016
Jos regimul dictatorial al lui Stan!

Nu mai e nimic de zis. HOOOOOOOO, AFARAAAAA!

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5082 secunde