"Bărbierul din Sevilla", premieră la Teatrul "Oleg Danovski"

392

Articole de la același autor

Mâine, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța, va avea loc în premieră o nouă variantă a operei bufe "Bărbierul din Sevilla". Pe minunata muzică a lui Rossini, compusă în 1816, completată cu un libret după Beaumarchais scris de Cezare Sterbini, se vor contura personajele atât de îndrăgite Figaro, don Basilio, don Bartolo, Bertha, Fiorello și, nu în ultimul rând, Rosina și contele Almaviva, într-un decor inedit - o altă premieră pe scena constănțeană - viziune a scenografei Eugenia Tărășescu-Jianu.
Despre Bărbier… "la orice pagină deschidem partitura descoperim sensuri și reflexii proprii unui alt secol. O lecție de istorie transparentă dintr-o bulă de săpun scăpată din mâna lui Figaro venind spre noi. Și cum vine, vin și întrebările. Cum oare sunt cei de-atunci altfel? Să fi deschis ei, oamenii acelui secol în muzică, lumi diferite?" gândește regizorul spectacolului Ștefan Munteanu.
O uvertură splendidă, care te face să dirijezi cu piciorul orchestra pe care n-o vezi, o arie a bărbierului pe care o fredonează mai toată lumea, o arie a calomniei plină de inflexiuni care transmite foarte expresiv evoluția bârfei într-un spațiu dat, un don Bartolo sfătos, o Rosină îndrăgostită până peste cap de un conte, Almaviva, și un Figaro, bărbier vesel, dornic să-i ajute pe îndrăgostiți, într-un decor de secol XVIII al Sevillei.
Sâmbătă, personajele amintite vor fi interpretate de soliștii Ștefan Ignat (Figaro), Mădălina Sandu (Rosina), Florin Ormenișan (Almaviva), Ștefan Schuller (don Bartolo), Constantin Acsinte (don Basilio), Lucia Mihalache (Bertha) și Bogdan Ocheșel (Fiorello), susținuți de corul coordonat de Adrian Stanache.
Biletele puse la vânzare pentru acest spectacol pornesc de la 10 lei și ajung până la 30 de lei, în funcție de poziția locului în sala de spectacol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.509 secunde