Bani mai puțini la Educație

186
Bani mai puțini la Educație - banimaiputinieducatie-1565725873.jpg

Articole de la același autor

Mai mult de un miliard de lei au fost retrași din bugetul Ministerului Educației, la rectificarea adoptată în ședința de Guvern de luni, 12 august. Banii nu au fost folosiți pentru diferite proiecte și, în consecință, au fost tăiați.


"Educația va beneficia în continuare de fonduri mai mari cu 42,4% față de anul 2018, iar dacă întârzierile din primul semestru vor fi recuperate vom reveni cu sume suplimentare la a doua rectificare. Reducerea cu aproximativ un miliard de lei la bugetul Ministerului Educației se referă în principal la programul Merg la școală, care, din păcate, nu a fost pregătit pentru a putea fi finanțat și implementat până la sfârșitul acestui an. De asemenea, sunt analizate cheltuielile de personal care au fost supraestimate inițial. Fondurile prevăzute după rectificare asigură plata salariilor până la sfârșitul anului, a titlurilor executorii și aplicarea legii numărul 85/2016", a precizat premierul Viorica Dăncilă.


Programul "Merg la școală" prevedea, printre altele, acordarea de vouchere de 250 de lei pentru fiecare elev, pentru rechizite.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6686 secunde