Bani mai mulți pentru profesori! Cum se schimbă grila de salarizare

1523
11
Bani mai mulți pentru profesori! Cum se schimbă grila de salarizare - cresteresalarialaprofesori-1469975574.jpg

Articole de la același autor

Vești bune încă din prima zi a lunii august. Mult așteptata ordonanță de urgență privind salarizarea bugetarilor a fost publicată în Monitorul Oficial, drept urmare va intra în vigoare începând de azi. Pe lista beneficiarilor se află și cadrele didactice. 


Potrivit documentului emis de Executiv, prevederile OUG se vor aplica în două etape, astfel încât o parte va intra în vigoare azi, urmând ca întreaga grilă de salarizare să fie aplicată din 2017. 


"La Educație, am definit grila integral în mod similar cu cea de la sănătate, iar 50% din aceste creșteri intră de la 1 august 2016, iar restul intră în decembrie 2017. Creșterile se referă la corecțiile salariale pentru cei aflați la baza de jos a piramidei. De la 1 ianuarie 2018 e luat în calcul și bonusul de performanță", a spus ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru. 


Conform documentului dat publicității de Guvern, cel mai mare salariu din învățământul superior îi revine rectorului, care va primi, potrivit noii grile, între 7.662 lei și 8.819 lei. Pe locul secund se află salariul prorectorului, cuprins între 7.044 lei și 8.105 lei. Un decan al unei instituții de învățământ superior va fi remunerat cu sume cuprinse între 6.474 lei și 7.662 lei, iar un prodecan va primi un salariu cuprins între 6.120 lei și 7.450 lei. 


În domeniul universitar, în timp ce un profesor va primi între 2.991 lei și 6.935 lei, un conferențiar va beneficia de un salariu între 2.460 lei și 4.475 lei, dar pentru acest lucru trebuie să aibă peste 40 de ani de vechime. Sume cuprinse între 2.386 lei și 3.313 lei sunt destinate unui lector universitar, urmând ca un asistent să aibă în buzunar între 2.095 lei și 2.762 lei, lunar, în funcție de gradație și vechimea în învățământ. 


Debutanții din preuniversitar, încurajați 


Salariile de bază din învățământul preuniversitar cresc și ele, tot de azi, veștile fiind bune în special pentru debutanții în educație, întrucât salariile lor vor crește cu 10 procente. 


Astfel, pentru un profesor, învățător sau o educatoare - aflați în stadiul de debut - salariul va porni de la 1.495 și poate ajunge până la 1.862. Un profesor cu studii su-perioare de lungă durată, grad didactic II, cu o vechime cuprinsă între 1 și 6 ani, va avea un salariu cuprins între 1.700 lei și 2.117. Dacă vechimea în muncă depășește 40 de ani, suma poate ajunge până la 3.608. 


Un învățător, educator, maistru-instructor, având studii de nivel liceal, grad didactic I, va avea un salariu cuprins între 1.808 și 1.995.


Salariile de bază pentru funcțiile didactice auxiliare cresc și ele. Un administrator financiar, grad I, poate ajunge să ia până la 2.851 lei, în timp ce un informatician gradul IA va fi remunerat cu sume cuprinse între 2.324 lei și 2.894 lei. Un secretar va avea un salariu de maxim 2.352 lei. Un bibliotecar sau documentarist din instituții de învățământ superior și biblioteci centrale universitare va avea un salariu între 2.121 lei și 2.641 lei. 


Aproape 6.000 lei pentru un inspector general 


În ceea ce privește funcțiile de conducere, de îndrumare și control din învățământul preuniversitar, salariile sunt în felul următor: între 5.727 lei și 5.999 lei pentru un inspector școlar general, cuantumul fiind calculat în funcție de grad; între 5.363 lei și 5.616 lei va primi un inspector școlar general adjunct și între 4.989 lei și 5.151 lei revin unui director de unitate de învățământ. Adjunctul celui din urmă va primi între 4.616 și 4.838 lei. Un inspector școlar va fi remunerat cu un salariu de 4.808 lei, maxim 5.030 lei. 


Click mai jos pentru a vedea întreaga grilă de salarizare


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Jos netrebnica de stan!
31 iulie 2016
La 28, concediul fara plata ajusteaza salariile profesorilor!

Degeaba! Pentru noi, cei din 28, nu este valabil! La noi, salariile le ajusteaza stan, fie cu sanctiuni a la long, daca i-ar permite situatia, chiar pe 5 ani, 50%. Daca nu, cu concedii fara plata! Daca ai nevoie de vreo invoire si nu esti ghiocel, concediu fara plata! Desi, mai nou acum, si ghioceii primesc fara plata! Cica, se scuza stan, sa nu ii sara pe cap cei care sunt abonati la "tratament special a la stan"! Prosteala pe fata! La voi, dragi cititori din bransa, tot asa se procedeaza?! Atmosfera calda din scoala este intretinuta cu sanctiuni si cu zile taiate din salariu?!

isj
31 iulie 2016
pe stan o mentinem in functie

Ne-am gandit, ne-am sucit si ne-am rasucit si am decis: mihaela stan ramane directoare. Cum de ce? Pentru ca are nevoie de bani! N-ati vazut si voi noua grila de salarizare? Un director va avea in jur de 5000 de lei si mihaela chiar are nevoie de acesti bani, mai ales acum ca sotul nu mai e ce era. Intelegeti si voi! N-avem cum s-o lasam la nevoie.

Zâna miha
31 iulie 2016
Multumesc, isj!

Va multumesc si raman datoare! Nu stiu daca mai am cum sa va intorc serviciul, dar daca PSD-ul castiga alegerile din iarna sunt sanse . Poate reusesc astia in parlament sa desfiinteze DNA-ul ca ne-a mancat zilele si noptile. Ma trec fiori reci cand ma gandesc ce-a patit Nicusor, atatia ani la racoare.....Reaua asta de Kovesi vrea ea sa faca neaparat dreptate.....Jos DNA-ul, sa ne lase in paceeeeee! Nu vreau sa ramanem fara o parte a averii, nu vreau sa duc pachete la Poarta Alba, imi vreau inapooi viata mea roz de dinainte! Cine ma ajuta si pe mine?

Doamna cu toneta!
31 iulie 2016
Doamna stan chiar are nevoie !

Da, asa ieste! Eu nu tiu apararea lui doamna stan, stiti bine ca nici pana acum nu mia platit legumele si fructele de la paste, dar daca are si casoaia dintre valuri sub sechestru de oameni aia rai de la dna, ia cu ce sa se mai intretineasca, serios? Asa vorbeste lumea la mine, cand se face coada la pepeni, ca ieste sezonul lor, ca doamna stan este la limita....cu portofelul, ma intelegeti! Nu pot a spune mai multe, ca am aflat ca stan asta ieste tare suparacioasa si ma ievacueaza, dreaku', din piatza. Da, domle, cica ieste tare razbunatoare si chiear las de la mine, las si datoria, dao dreaku', nu mai sa nu ma dea stan afara de la toneta! Ieram si eu mai leoaica inainte, dar o stieam pe asta mai molcoma! Rahat, juca tiatru cu mine cum joaca cu totii! Mam prins si eu, femee simpla!

STAN MIHAELA,
1 august 2016
SALARIU DE DIRECTOR LA ALTA SCOALA!

Nu avem nimic impotriva ca stan sa aiba salariu de director, dar NU LA SC 28! Sub nicio forma lucrurile nu pot ramane ca pana acum. Daca doresc s-o ajute, inspectorii pot sa-i dea numire la alta scoala! Mai sacrificati-i si pe altii, daca o iubiti atat de mult. Noua ne-a fost de-ajuns experienta cu stan- nebuna, stan-perfida, stan- diabolica! HUOOOOO, AFARA STAN!!!!!!!

Răspuns la: pe stan o mentinem in functie
Adăugat de : isj, 31 iulie 2016
Ne-am gandit, ne-am sucit si ne-am rasucit si am decis: mihaela stan ramane directoare. Cum de ce? Pentru ca are nevoie de bani! N-ati vazut si voi...
asa e
1 august 2016
are dreptate profesorul de la nr 1!

asta face stan! In loc sa-si vada de treaba, sa fie multumita ca I-a dat isj-ul sansa nesperata sa castige un banut sa-si rezolve problemele, sa-si ia si gradatie de merit absolut artificial, adica NEMERITATA, ea ce face? Taie din salariile profesorilor, ameninta in stanga si in dreapta, scade calificativele, da sanctiuni, se crede pe mosia lui ma-sa si ta-su! NERUSINATA PAMANTULUI!

exclus!
1 august 2016
doar la 28 se poate

La alta scoala n-are isj-ul tupeu s-o puna directoare pe stan. Doar aici la 28 au sfidat si au mentinut-o in functie pentru ca au vazut ca se poate. Doar la 28 lumea tace si inghite, in alta parte nu-I merge lui stan.

Răspuns la: SALARIU DE DIRECTOR LA ALTA SCOALA!
Adăugat de : STAN MIHAELA,, 1 august 2016
Nu avem nimic impotriva ca stan sa aiba salariu de director, dar NU LA SC 28! Sub nicio forma lucrurile nu pot ramane ca pana acum. Daca doresc s-o...
Scoala 28
1 august 2016
Pentru stan, cu speranta...

Si, totusi, o intrebare pentru doamna stan: mai doreste colaborare cu noi si anul acesta?! Vreun parteneriat cu noi, ceva?! Lilisor, baga-te, reformuleaza-i lu' stan intrebarile noastre! Asteptam raspuns urgent si serios!

stan, puternica
1 august 2016
stan, sustinuta

Daca mai ramane, ceea ce este putin probabil, va trebui sa isi mareasca doza zilnica de "vitamine". Credeti ca lui tanti stan ii este asa usor, cum vrea ea sa para?! Da de unde! Iar la ce "artilerie grea" si-a prezentat la evaluare...., raportul de forte este altul!

Doamna cu toneta!
1 august 2016
Doamna stan chair are nevoie!

Auziti, credeti ca so fi suparat asta, doamna stan, ca eu ce zic ieste adevarat, nu prea mananc castane, ca nu mie felul! Acuma, de so fi bashicat pe mine, o fac lata, macar sa stiu ce are asta, madam asta cu mine! De fapt, doar o curiozitate aveam: aveti ideie careva de pe aicea, a platit doamna stan banii lui menajera care ii face curat si ii spalaceste hainele, la casoaia dintre valuri? Ca venii saraca, necajita tare, acum vreo doua saptamani pe la mine, sa cumpere niste barabule si cucuruz de fiert, ca cica bani prea multi nu are, ca sefasa, adica madam stan, are nu stiu ce probleme cu dnaul si ca vroieste sa vanda casoaia. Eu am, acum, doua, nu o intrebare: a primit femeea bani sau nu?! Si doi: poti sa vinzi o casa daca ieste pe numele dnaului?

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.622 secunde