€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

În loc de burse

"Bani de liceu" pentru elevii de la profesională

Ştire online publicată Vineri, 02 Noiembrie 2012. Autor: Simona ANGHEL
Dialogul politic al surzilor face victime din nou în rândul elevilor. Pentru că Guvernul Ponta se încăpățânează să semneze hotărârea prin care să se plătească de urgență bursele elevilor din învățământul profesional (în sumă totală de 176 milioane lei), aceștia au depus dosare pentru a fi beneficiari ai programului „Bani de Liceu”. 

Potrivit statisticilor Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în acest an școlar, 2.925 de elevi vor beneficia de prevederile Programului național de protecție socială „Bani de liceu”. 320 dintre acești elevi sunt înscriși la învățământul profesional. Ei provin de la Liceul tehnologic „Virgil Madgearu” Constanța, Liceul tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia, Colegiul Economic Mangalia, Liceul tehnologic Topraisar, Colegiul tehnic „Pontica” Constanța, Colegiul „Dobrogea” Castelu, Liceul tehnologic Cogealac, Liceul tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, Liceul tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța, Colegiul tehnic „Nicolae Titulescu” Medgidia, Liceul tehnologic „Jean Dinu” Adamclisi, Liceul tehnologic Independența, Liceul teoretic Băneasa, Liceul tehnologic „C. A. Rosetti”, Liceul tehnologic „Axiopolis” Cernavodă și Liceul tehnologic „Ion Bănescu” Mangalia.

Toți cei 2.925 de liceeni vor primi suma de 180 de lei pe întreaga perioadă a cursurilor școlare, inclusiv în timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii în producție.

Fondurile sunt alocate de către Ministerul Educației și vor fi distribuite beneficiarilor de către unitățile școlare la care aceștia și-au depus dosarul. Autoritățile locale pot efectua anchete sociale pentru verificarea veridicității declarațiilor de venit și a celor referitoare la bunurile familiei, în cazul elevilor care solicită sprijin financiar.

Potrivit calendarului de desfășurare a Programului național de protecție socială „Bani de liceu”, eventualele contestații pot fi depuse până astăzi, 2 noiembrie, iar soluționarea acestora va avea loc până la 6 noiembrie.

Le reamintim elevilor beneficiari ai acestui program că sprijinul financiar se sistează în cazul în care elevul absentează nejustificat minimum 20 de ore, la diferite discipline de învățământ sau dacă a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de trei-cinci zile. De asemenea, dacă elevul a obținut sub nota 7 la purtare ori nu mai frecventează cursurile unității de învățământ sau a fost exmatriculat, va pierde acest drept bănesc, ce va urma să-i revin altui elev.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7345 secunde