Balerina care a cucerit Croația

722
Balerina care a cucerit Croația - runia-1338313096.jpg
De curând, Constanța este din nou pe lista campionilor la balet clasic și contemporan. Recent întoarsă din Croația, de la Concursul Internațional Dance Star World Tour, desfășurat la Porec, Runia Elena Hânză a câștigat două trofee - locul I la secțiu-nea dans contemporan și locul II la balet clasic.

Mica balerină constănțeancă în vârstă de doar 10 ani, elevă a Fundației "Oleg Danovski", a cucerit juriul cu lucrarea "Reverie", în coregrafia maestrului ei, Oleg Danovski jr., obținând punctajul maxim și s-a clasat pe locul al doilea cu variația Kitri din baletul Don Quijote, la secțiunea dans clasic.

În cadrul aceleiași manifestări, Runia a fost aleasă să participe la spectacolul Star Night, transmis de Televiziunea Națională Croată, lucru rezervat unui număr restrâns de dansatori prezenți la concurs. Pe lângă cele două trofee cucerite, ea a fost nominalizată și la Premiul Special al Juriului pentru "Cel mai bun talent feminin".

"Este un concurs de o surprin-zătoare mare amploare, pentru că, dacă în fiecare din preselecțiile zonale, desfășurate în opt țări, s-au strâns peste 1.000 de participanți, în finala de la Porec au ajuns să se confrunte 4.000 de dansatori. A obține, în aceste condiții, două premii foarte valoroase este o mare reușită atât pentru Runia, cât și pentru școala din care provine", a declarat coregraful Oleg Danovski jr., pentru care baletul reprezintă "să sculptezi muzică prin mișcare".

Pentru Runia, caracterizată de profesorul ei prin cuvintele "talent, muncă și înțelegere", baletul este "totul": "Și prin casă fac balet, în fiecare zi. Experiența din Croația a fost foarte frumoasă, am întâlnit mulți dansatori talentați și am avut ocazia să studiez cu diferiți profesori în cadrul work-shop-urilor. Înainte să concurez, în culise, parcă eram de gheață, dar când am auzit muzica m-am topit, m-am lăsat dusă de muzică și toate au mers de la sine".

Runia este elevă în clasa a III-a la școala "Remus Opreanu" din Con-stanța și a descoperit baletul la Fundația "Oleg Danovski", când avea 5 ani, în prezent ajungând să studieze 3 - 4 ore pe zi.

Aceasta este a șasea reușită importantă a Runiei, după premiul I obținut în anul 2011 la concursul internațional "Little Stars" de la Sofia, medalia de argint obținută la WDC cu dansul contemporan "Rondo Rotondo" în coregrafia aceluiași Oleg Danovski jr. și locul 1 cu dansul contemporan "Reverie" și Premiul Special al Juriului pentru "Cea mai bună personalitate scenică" în variația "Kitri" în cadrul concursului ESDU România.

"La concursul din Croația s-a calificat și Anays Eregep, o altă elevă talentată a aceleiași fundații, care s-a prezentat foarte frumos și a ajuns până în turul final. În cazul lui Anays, având doar 8 ani și jumătate, diferența de doi ani, ca vârstă și ca studiu, și-a spus cuvântul de această dată", a mai declarat Oleg Danovski jr.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6999 secunde