"Bacalaureatul, eternul eșec!" La ce să ne mai așteptăm?

435
7

Articole de la același autor

Senatorul Liviu Marian Pop, fost lider național al învățământului românesc și chiar ministru al Educației pentru vreo două săptămâni, a ținut să-și clarifice poziția vizavi de ceea ce mai reprezintă astăzi Bacalaureatul. 


"Cu o rată de promovabilitate a Bacalaureatului de 66% nu poți ca om politic să nu vezi dezastrul. Un dezastru care transformă România într-o țară a precariatului, din cauza unui sistem educațional inadecvat, ineficient și mai ales subfinanțat. O treime din tinerii acestei țări sunt practic puși în situația de a îngroșa rândurile celor pentru care viitorul înseamnă nesiguranță și insecuritate socială. Este un eșec la care actualul ministru al Educației este părtaș, indiferent de declarațiile tardive. Soluțiile se lasă așteptate, măsurile legate de creșterea nivelului de cunoștințe și competențe adaptate noilor cerințe sunt inexistente, politici legate de relansarea Școlilor Profesionale și de Meserii lipsesc cu desăvârșire, iar campaniile de conștientizare și atragere a tinerilor către aceste zone care încă mai au căutare pe piața forței de muncă rămân la stadiul de vis frumos și declarații pompoase. Ne-am fi așteptat ca un ministru tehnocrat să pună în aplicare câteva dintre aceste măsuri. Nu ne-am fi așteptat să avem o promovabilitate de 80% precum în Franța, dar cel puțin speram ca anumite proiecte pentru remedierea dezastrului să fie lansate. Nu există niciun astfel de proiect. Nu există nicio altă variantă pentru elevii care astăzi au picat examenul de Bacalaureat. Eșecul lor este și eșecul ministrului Educației. Nici el nu și-a făcut temele. Nici el nu a trecut «examenul maturității»".


Așa și? Dacă el ca fost ministru interimar al Educației aruncă cu piatra, profesorii și elevii ce să mai zică, în afară de a-și plânge în pumni soarta? 


Comentează știrea

Ministerul educatiei,
13 iulie 2016
Succes in esecuri....

Esecul in educatie nu e din vina ultimului ministru, cam toti ministrii care s-au perindat la conducerea Ministerului educatiei si a caror prima grija a fost sa-i schimbe denumirea, de parca asta ar conta, au partea lor de vina! Toti au avut intentii bune, idei si mai bune dar au abramburit invatamantul. L-au facut mai complicat, mai lipsit de substanta si mai plin de exprimari 'educationale' pompoase si fara finalitate. Ce sa mai zicem de dezbaterile propuse de minister! Un mare fâsss, pierdere de timp. Au dat peste cap si optionalele, de nu mai intelege nimeni nimic. In loc sa simplificam, complicam totul.....Esec dupa esec.

MAI ALES
13 iulie 2016
PSD-UL

Ce se mai mira Pop! Pai nu abramburica a desfiintat scolile profesionale? Pai nu PSD-ul a rasturnat tot sistenul de valori cu susul in jos, si-a "ales" oamenii dupa criterii clientelare, politice,servilism, numai capabili nu? Acum se mira? Culege ce a semanat! Din pacate ne afecteaza pe toti! Si noi suntem vinovati, pentru ca le-am permis, ba i-am mai si votat uneori!

multi ani
13 iulie 2016
cu psd-ul

I-am votat mai tot timpul! Din pacate....

pdl...
14 iulie 2016
bac

ok...psd-ul a stricat tot..! dar ce a facut pdl-ul in 10 ani de dezastru???? au distrus tara,oameni ..tot ce au intalnit in cale...epoca lui basescu a fost ca un cancer pt tara si romani...dar se pare ca aveti memorie selectiva....sau alte probleme mai grave..!

Fals
14 iulie 2016
Basescu nu e PDL

Seful statului nu e partid.PDL a guvernat numai 3 ani in scurta sa istorie.Si chiar daca ar fi asa,PDL si-a luat pedeapsa,s-a autodesfiintat.Acum,te rog sa ne spui cati ani a guvernat PSD si ce pedeapsa merita pentru dezastrul actual din tara.Ascult.

Răspuns la: bac
Adăugat de : pdl..., 14 iulie 2016
ok...psd-ul a stricat tot..! dar ce a facut pdl-ul in 10 ani de dezastru???? au distrus tara,oameni ..tot ce au intalnit in cale...epoca lui basescu...
iarna nu-i ca vara
14 iulie 2016
compromisuri politice

Pun pariu ca la alegerile parlamentare unii vor face un 'compromis politic' si PSD-ul va iesi pe locul II. Si Dragnea, liderul suprem va face marunt din buze? Ii ajunge PSD-ului victoria la locale.....Are destula putere, ar trebui sa se multumeasca cu atat. De fapt are prea multa putere si nu e bine intr-un stat democratic......sau traim in comunism?

EDUCATIE
14 iulie 2016
SI SANATATE

Unde lucrurile PUT managerii nu au ajuns prin concurs, pe baza de competente la conducere. OMUL sfinteste locul, iar PSd-istii nu sut oameni. Nu pot sfinti nimic. pot imputi! In cei 25 de ani de la revolutie in majoritatea timpului am avut guverne PSD, iar aparatul administrativ, scolile ,spitalele sunt conduse de PCR-isti pana la cea mai mica structura. S-A INTORS CIUMA ROSIE IN ROMANIA.ROMANI, TREZITI-VA!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4209 secunde