Bacalaureatul de toamnă intră în probele de foc. Răducu Popescu, ultima reprezentație

825
7
Bacalaureatul de toamnă intră în probele de foc. Răducu Popescu, ultima reprezentație - bacalaureat5-1440177533.jpg

Articole de la același autor

Dacă cei 6.000 de bacalaureați constănțeni au avut de înfruntat, în urmă cu două luni, nu numai subiecte dificile, dar și canicula, începând de luni, 24 august, cei 2.335 de candidați vor fi măcar mai… răcoriți.


Potrivit calendarului, în intervalul 24-28 august sunt prevăzute a se desfășura probele scrise. 


Dar până la prima probă scrisă a celei de-a doua sesiuni de Bac mai este un pas. Sâmbătă, 22 august, în sala mare a Palatului Copiilor Constanța, se va desfășura ședința publică pentru tragerea la sorți a vicepreședinților și cadrelor didactice care vor face parte din comisiile din centrele de examen și din centrele zonale de evaluare.


Pentru această a doua sesiune, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a stabilit șapte centre de examen și două centre zonale de evaluare. Centrele de examen sunt: Liceul Teoretic "Lucian Blaga" Constanța, Colegiul Tehnic "Tomis" Constanța, Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" Constanța, Liceul Teoretic "C.A. Rosetti" Constanța, Liceul Teoretic "N. Bălcescu" Medgidia, Liceul Teoretic Murfatlar și Colegiul Economic Mangalia.


În aceste șapte centre, vor susține probele 2.335 de candidați, dintre care 1.612 sunt absolvenți ai seriei curente și 723 ai seriilor anterioare. Din totalul de înscriși, 341 elevi susțin integral examenul, restul candidaților solicitând evaluarea la una sau mai multe probe.


Prima probă scrisă este la disciplina limba și literatura română, pentru care sunt prevăzute două tipuri de subiecte în funcție de filieră, profil și specializare. Examenul va începe la ora 9, iar pentru elabo-rarea lucrării scrise absolvenții de liceu au la dispoziție trei ore. Accesul candidaților în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.


"Mizăm și de această dată pe cunoașterea și aplicarea corectă a prevederilor legale privind examenul de bacalaureat atât în ceea ce privește cadrele didactice implicate în organizare și de-rulare, cât și candidații parti-cipanți. Este un moment în care elevii trebuie să se mobilizeze și să dea dovadă de seriozitate și responsabilitate în susținerea tuturor probelor", a declarat inspectorul școlar general prof. dr. Răducu Popescu care va reveni din concediu de luni, 24 august, pe… "baricade".


Reamintim că în sesiunea iunie-iulie 2015 a examenului de bacalaureat au fost prezenți 6.066 de candidați, dintre care 23 au fost eliminați și 3.431 au fost declarați promovați, adică 56,56%.


Comparativ cu acest an, în sesiunea august-septembrie 2014 au fost prezenți 2.268 de candidați, eliminați 30, declarați promovați - 403 (17,77%).


Comentează știrea

Parinti
22 august 2015
Felicitari

Felicitari, si succes in aceasta sesiune,domnule inspector, dar nu uitati, inainte sa plecati, dati-o jos pe doamna directoare de la Sc. 28!! Nu lasati lucrurile nerezolvate acolo. Ar fi pacat, zau, ca ati facut atatea chestii bune si frumoase in mandatul dumneavoastra!

alti parinti
22 august 2015
SIGUR CA DA...

...mai vedeti si pe la DECEBAL, terminati ce v-am rugat si luati-o si pe SVINARCIUC oriunde ve duceti si d-voastra, ca aici la noi doar mizerii a creat (e f. creativa SVINARCIUC si inventiva, credeti-ne, chiar semanati un pic) ....si mai stiti d-v ce mizerii mai aveti de curatat, daca va trebuie detergent sa ne spuneti, fonduri sunt ca a avut grija SVINAR. sa adune...sigur...sigur...hai inca putin si ajungeti la linia de sosire...hai ca puteti, noi stim...hai

Răspuns la: Felicitari
Adăugat de : Parinti, 22 august 2015
Felicitari, si succes in aceasta sesiune,domnule inspector, dar nu uitati, inainte sa plecati, dati-o jos pe doamna directoare de la Sc. 28!! Nu...
parinti
22 august 2015
Sunt surori?

Oare or fi surori aceste doua doamne, ca seamana mult, "au semanat vant si culeg furtuna", cum ar spune unii pesedisti de frunte. Sau fac parte doar din aceeasi familie lexicala? Stan=Scorpie, Svinarciuc=Sandy-Bell?

Răspuns la: SIGUR CA DA...
Adăugat de : alti parinti, 22 august 2015
...mai vedeti si pe la DECEBAL, terminati ce v-am rugat si luati-o si pe SVINARCIUC oriunde ve duceti si d-voastra, ca aici la noi doar mizerii a...
pt parinti
22 august 2015
raspuns

deciziile sunt pana la concurs,. cine are coa... poate sa participe.

parinti
23 august 2015
Nu mai spune?!!

Cred ca esti printre directorii care au primit decizia si isi vor continua activitatea pana la concurs, nu-i asa? Esti sigur(a) ca oricine se poate inscrie la concurs, bineinteles daca indeplineste si criteriile prevazute de metodologie? " Coa..." inseamna la dumneata "curaj", sau "sustinere"? Sunt profesori mult, mult mai bine pregatiti decat unii dintre actualii directori numiti, care ar putea fi si buni manageri, dar au bun simt, modestie si nu sunt sustinuti politic, deci considera ca arfi mai bine sa stea in banca lor decat sa dea un concurs care oricum este aranjat. Si uite asa ajung unii directori numiti sa fie directori prin concurs...cu dedicatie!

Răspuns la: raspuns
Adăugat de : pt parinti, 22 august 2015
deciziile sunt pana la concurs,. cine are coa... poate sa participe.
inca un parinte
23 august 2015
pentru raducu

Eu prin coa..... inteleg barbatie, capacitate, iar la proastele din curtea scolii numai de "capacitate" nu poate fi vorba . La ele insemna " coate", PCR.Raducule, ia-ti " mandrele" ( stiu ca ai mai multe) sa nu le zic cu..... si plecati cu totii in Brazilia, cu Mazare cu tot, ca ai nenorocit invatamantul constantean

many
26 august 2015
pleaca

Sa plece Popescu cu tot cu Nitu,si Neagu cu ele face echipa buna.EL nu face doi bani e vai de capul lui spagar,c..,vanator de posturi,om de afaceri dar nu profesor. Sa plece si sa uite de inspectoratul scolar,sa uite!!!!!!!!!!!!!!!!1

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7827 secunde