Bacalaureatul de toamnă. Doar jumătate din cei respinși revin în examen

266
Bacalaureatul de toamnă. Doar jumătate din cei respinși revin în examen - fondbacalaureat-1471264687.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, debutează a doua sesiune a examenului național de bacalaureat, sesiune la care s-au înscris 1.675 de absolvenți ai claselor a XII-a/XIII-a, 1.061 dintre aceștia aparținând seriei curente, în ciuda faptului că, în iulie, 1.792 de candidați au fost respinși.

De data aceasta, în șase centre din județul Constanța, dintre care patru în municipiu, se organizează probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acestea sunt la: Liceul Teoretic "Lucian Blaga" Constanța; Colegiul Tehnic "Tomis" Constanța; Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța; Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" Constanța; Liceul Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" Medgidia; Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia.

Așadar, astăzi și mâine, este programată Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 17 și 19 august - Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar pe 18 și 19 august - Evaluarea competențelor digitale.

La prima probă, Proba A - Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, sunt așteptați să participe 281 de absolvenți înscriși (259 promoție curentă).

Probele scrise debutează pe 22 august, cu limba și literatura română, pe 24 august este proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august, proba la alegere. Afișarea rezultatelor inițiale este fixată pe data de 29 august.

"Menționăm că, în vederea asigurării corectitudinii și a transparenței acestui examen, în fiecare centru se va desfășura activitatea de supraveghere audio-video, conform prevederilor legale în vigoare", a declarat prof. Cristina Maria Ivan, consilier de imagine al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

v v v

Reamintim că, la prima sesiune a Bacalaureatului 2016, promovabilitatea a fost de 61,89%, fiind eliminați din examen șapte candidați de la zi, care vor mai putea să-și încerce norocul abia în toamna lui 2017.

În ciuda faptului că s-au declarat foarte încântați de subiectele primite, în vară, doar patru candidați au reușit să obțină media 10, cele mai multe note fiind înregistrate în tranșa 8 - 8,99.

Cert este că nu numai elevii și părinții au emoții la această nouă rundă, dar și universitățile constănțene care au lista deschisă pentru înscrieri la licență, cu destul de multe locuri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9901 secunde