Bacalaureat 2020. Trei elevi, eliminați din examen. "Au încercat să copieze"

198
Bacalaureat 2020. Trei elevi, eliminați din examen.

Articole de la același autor

Examenul de Bacalaureat a continuat, ieri, 24 iunie, cu proba obligatorie a profilului. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), dintre cei 5.553 de candidați înscriși la nivelul județului Constanța, la examen s-au prezentat numai 5.330 de candidați. Cei mai mulți dintre aceștia au susținut proba la matematică (4.175), iar restulla istorie. Dintre aceștia,

220 de elevi au lipsit.

Pentru că au încercat să copieze, trei tineri au fost dați afară din examen. Aceștia provin de la Liceul Tehnologic "Tomis", Liceul de Marină Constanța și Liceul cu Program Sportiv "N. Rotaru". Fiecare dintre aceștia au avut propria metodă de copiere: cu casca, telefon și ciorna. Din nefericire pentru ei, nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Astăzi, 25 iunie, absolvenții claselor a XII vor susține ultima probă, cea la alegere a profilului. Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice, în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, atât în data de 30 iunie, între orele 16.00 și 19.00, cât și pe data de 1 iulie, între orele 8.00 și 12.00.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Inspectorii școlari au precizat că, din punct de vedere organizatoric, proba de Bacalaureat de ieri s-a derulat în condițiile impuse de prevederile legale în vigoare. "Din păcate, cei trei candidați constănțeni nu s-au conformat rigorilor acestui examen, deși au participat la instructajul specific. Pentru toți cei implicați în derularea probelor este fundamentală existența unei perspective serioase, responsabile. Le mulțumesc colegilor mei pentru organizarea exemplară și le doresc tuturor candidaților mult succes pentru proba de mâine", a declarat Anca-Iuliana Dragomir, președintele Comisiei Județene de Bacalaureat Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4013 secunde