Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Candidații susțin azi probele la matematică și istorie

110
Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, continuă marți cu proba obligatorie a profilului - matematică și istorie - potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării.


Probele scrise încep la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.


Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului a început luni, cu proba la Limba și literatura română.


Miercuri va avea loc proba la alegere a profilului și specializării - E.d).


Absolvenții de liceu din partea minorităților naționale vor susține joi proba scrisă la Limba și literatura maternă - proba E.b).


La această sesiune a Bacalaureatului s-au înscris peste 42.700 de candidați. Din totalul celor înscriși, peste 24.900 de candidați provin din promoția 2019 - 2020, iar aproximativ 17.800 sunt din promoțiile anterioare.


Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/ recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil, potrivit metodologiei specifice, potrivit MEC.


Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12,00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14,00 - 20,00.


Ministerul Educației precizează că, la fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor).


Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/ transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora.


Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate în data de 5 septembrie.


Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a examenului.


Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase).


Sursa: digi24.ro


Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6579 secunde