Bacalaureat 2020. Candidații susțin astăzi proba la limba maternă

Marţi, 23 Iunie 2020
73
Absolvenții de liceu din partea minorităților naționale vor susține marți proba la Limba și literatura maternă la Bacalaureat 2020. Miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune - cea la alegere a profilului și a specializării - este programată joi, 25 iunie.


Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie, până în ora 12,00. Se va face cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.


Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16,00 - 20,00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8,00 - 12,00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice.


"În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora", precizează MEC.


Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.


Pagina a fost generata in 0.4103 secunde