Bacalaureat 2020. Când vor fi publicate rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor

103
Bacalaureat 2020. Când vor fi publicate rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor - img-1599290673.jpg

Articole recomandate

Rezultatele finale la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, după rezolvarea contestațiilor, vor fi publicate astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării.


Rezultatele elevilor sunt publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).


Potrivit MEC, peste 42.700 de candidați s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului național de Bacalaureat, care a început luni, 24 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română.


Pe 25 august a fost susținută proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august - proba la alegere a profilului și specializării - E.d).


Absolvenții de liceu din partea minorităților naționale au susținut pe 27 august proba scrisă la Limba și literatura maternă - proba E.b).


Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale s-a derulat în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.


Rata finală de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare) înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor depuse în etapa specială (6 - 12 iulie), a fost de 64,5% (95.470 de candidați).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5985 secunde