BACALAUREAT 2020. Absolvenții de liceu susțin astăzi proba scrisă la Limba și literatura română

130
BACALAUREAT 2020. Absolvenții de liceu susțin astăzi proba scrisă la Limba și literatura română - baca-1592806815.jpg

Articole recomandate

Absolvenții de liceu susțin luni, 22 iunie, proba scrisă la Limba română de la Bacalaureat 2020. Examenul se va desfășura în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. Examenele de la BAC 2020 vor continua cu proba la limba maternă și proba obligatorie a profilului, iar primele rezultate vor fi afișate pe 30 iunie.


În perioada 11 - 17 iunie s-a desfășurat echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale.


Luni, 22 iunie, este programată prima probă scrisă din examenul de Bacalaureat - cea la Limba și literatura română.


Elevii din partea minorităților naționale vor susține marți, 23 iunie, proba la Limba și literatura maternă - proba E b) - proba scrisă.


Miercuri, 24 iuni, va avea loc proba obligatorie a profilului - proba E c) - proba scrisă, iar joi - proba la alegere a profilului și a specializării - proba E d) - proba scrisă.


Ce nu ai voie să facă absolvenții de liceu în sala de examen 
Potrivit regulilor publicate în Monitorul Oficial, candidații la Bacalaureat 2020 nu au voie să intre în sălile de examen cu telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.


Toate aceste obiecte vor fi lăsate în sala de depozitare stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop. Cei care refuză să depoziteze aceste obiecte nu vor fi primiți în sala de examen.


Absolvenții de liceu nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.


Primele rezultate vor fi afișate pe 30 iunie, până la ora 12:00. Contestațiile vor putea fi depuse pe 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 20:00, și pe 1 iulie, între 8:00 - 12:00.


Rezultatele finale după rezolvarea contestațiilor vor fi afișate pe data de 5 iulie.


De la mijlocul lunii martie, când a fost decretată starea de urgență pe teritoriul României, elevii nu au mai intrat în sălile de clasă, toate cursurile desfășurându-se, pentru prima oară, online.


Pentru elevii din anii terminali de studiu - clasa a VIII-a și clasa a XII-a/ a XIII-a - au fost organizate zilnic cursuri televizate, printr-un parteneriat între Ministerul Educației și Televiziunea națională. Lor le-au fost puse la dispoziție materiale pentru pregătirea online și teste de examen.


La începutul lunii iunie, în timpul stării de alertă, în școli s-au putut organiza cursuri de pregătire pentru materiile de examen, dar cu respectarea unor măsuri stricte de siguranță - măști, distanță între bănci, culoare unice de intrare și ieșire în/din unitățile de învățământ.


Absolvenții de liceu care la Bacalaureat vor avea temperatura peste maximul admis, vor fi în izolare sau carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum și cei care nu vor participa din alte motive medicale se vor putea înscrie la sesiunea specială a acestui examen.


29 iunie - 3 iulie - înscrierea candidaților;
6 iulie - Limba și literatura română - proba E a) - proba scrisă
7 iulie - proba obligatorie a profilului - proba E c) - proba scrisă
8 iulie - proba la alegere a profilului și a specializării - proba E d) - proba scrisă
9 iulie - Limba și literatura maternă - proba E b) - proba scrisă
10 iulie - afișarea rezultatelor (ora 12,00)
10 iulie - depunerea contestațiilor (între orele 14,00 - 19,00)
12 iulie - afișarea rezultatelor finale (după ora 12,00)


O premieră a examenelor din acest an este anonimizarea rezultatelor. Numele elevilor vor fi codificate, astfel că la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afișării rezultatelor codul specific.


Rezultatele examenului de bacalaureat 2020 vor fi afișate la avizierele liceelor, prin postare pe pagina de internet a liceelor și prin postare pe pagina de internet a Ministerului Educației și a inspectoratelor școlare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7022 secunde