Bacalaureat 2018. Încep emoțiile pentru viitorii candidați

277
Bacalaureat 2018. Încep  emoțiile pentru viitorii candidați - fotofondsimularebac1-1521387137.jpg

Articole de la același autor

Elevii de clasa a XII-a mai au doar câteva luni până la cel mai important examen din viața lor. Dacă de probele orale au scăpat, pentru că le-au susținut în luna februarie, abia acum încep emoțiile adevărate, căci probele scrise sunt cele care contează cu adevărat.

Primul antrenament, la care vor participa astăzi și elevii de clasa a XI-a și cei de clasa a XII-a, îl vor avea săptămâna aceasta, când sunt așteptați să dea simularea examenului scris la limba română și la materia obligatorie a profilului. Cei de-a XII-a vor simula și proba la alegere a profilului.

În județul Constanța, 9.485 de elevi sunt așteptați să susțină pretestările. Probele se derulează în 61 de unități de învățământ din județul Constanța. 4.897 de elevi provin din clasa a XI-a, iar 4.588 sunt în clasa a XII-a. Conform calendarului, astăzi, se va desfășura simularea probei scrise la limba și literatura română, mâine, cea la limba și literatura maternă, iar miercuri, 21 martie, proba obligatorie a profilului. Joi, 22 martie, este programată și proba la alegere a profilului și specializării.

Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Național de Evaluare și Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

"Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie - iulie", explică ministrul Educației, Valentin Popa.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de către doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli.

Rezultatele, analizate cu elevii și părinții

"Conform prevederilor legale în vigoare, rezultatele obținute la simularea națională nu se contestă. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulare nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele pot fi trecute în catalog", precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. Cristina Ivan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5498 secunde