Bacalaureat 2018. Elevii de clasa a XII-a, la sfârșit de liceu

Duminică, 22 Aprilie 2018
482
Mai puțin de o lună de școală, atât mai au elevii de clasa a XII-a. Pentru ei, cursurile se vor încheia pe 25 mai, pentru a avea timp să se pregătească de examen. Deja sunt pe ultima sută de metri a liceului și se pregătesc de ultimul clopoțel, fotografiile pentru albumul de final și banchet. Printre picături, unii dintre ei mai și învață, căci îi așteaptă probele cele mai grele ale examenului de bacalaureat.

Simulările din luna martie au arătat că încă mai au de studiat. Zilele acestea, s-au desfășurat și ședințele cu părinții, în care au fost analizate rezultatele și s-a discutat despre ce mai este de făcut pentru ca la examen notele să fie mai bune. Unii dintre viitorii absolvenți nu au luat în serios simulările, cel puțin așa își explică punctajele slabe pe care le-au obținut.

La Constanța, din cei 4.170 de candidați prezenți, 1.406 au luat note mai mici de 5. De asemenea, 917 au avut între 5.00 și 5.99, 619 au avut între 6.00 și 6.99, 463 - între 7.00 și 7.99, 445 - între 8.00 și 8.99, 318 - între 9.00 și 9.99 și 2 au obținut nota 10.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța spun că, în fiecare unitate de învățământ, părinții au fost convocați pentru a li se aduce la cunoștință notele la simulări. La ședințe au participat și cadrele didactice de la disciplinele la care au fost susținute simulările, care au analizat lucrările și i-au informat pe părinți care este stadiul pregătirii copiilor, astfel încât să poată lua măsuri și a le monitoriza pregătirea și acasă. Mai ales că mai au la dispoziție numai două luni pentru a învăța.

v v v

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale, prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va avea loc luni, 25 iunie. A doua zi va fi proba scrisă la limba și literatura maternă, iar a treia zi, miercuri, 27 iunie, proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării, este programată joi, 28 iunie.

Rezultatele vor fi afișate pe 4 iulie, până la ora 12, iar până la ora 16, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile. Între 5 și 8 iulie, vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Înscrierile pentru a doua sesiune a Bacalaureatului 2018 încep imediat după 10 iulie. Iar probele se vor derula în a doua jumătate a lunii august. 

Pagina a fost generata in 0.3283 secunde