€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Bacalaureat 2018. Ai examen la vară? Acum ai modelele de subiecte pentru a te pregăti

Ştire online publicată Joi, 02 Noiembrie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a care vor participa în anul 2018 la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat pot să înceapă să se pregătească temeinic.

Ministerul Educației a publicat, ieri, modelele de subiecte atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru examenul de Bacalaureat. Elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională au fost construite în funcție de trei cerințe: formulare clară, precisă și în strictă concordanță cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute. De asemenea, modelele orientative de subiecte, biletele de examen, pachetele de fișiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanță cu programele, în vigoare, ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare și de abstractizare a candidaților. În plus, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competențelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul 2017, nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

CNEE este instituția din subordinea Ministerului Educației specializată în evaluare educațională, având ca atribuții, printre altele, asigurarea coordonării științifice și profesionale a sistemului de examene din învățământul preuniversitar. În același timp, CNEE îi revine elaborarea subiectelor pentru probele de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri și regulamente pentru organizarea și desfășurarea examenelor și evaluărilor în învățământul preuniversitar. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7648 secunde