BACALAUREAT 2017. Încep probele orale! Care este situația la Constanța

956
1
BACALAUREAT 2017. Încep probele orale! Care este situația la Constanța - bac201683-1496661441.jpg

Articole de la același autor

Mâine, absolvenții de clasa a XII-a încep examenul de bacalaureat. Conform Calendarului examenului de bacalaureat național, în perioada, 6 – 16 iunie 2017, absolvenții de liceu vor susține probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Astfel, mâine și poimâine, va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A - 4.225 candidați (real – 3.324 și uman – 901), pe 9, 12 și 13 iunie, este programată evaluarea competențelor digitale - proba D - 3.172 candidați, iar între 14 și 16 iunie, evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C. La aceasta sunt înscriși 3.683 de candidați, din care 3.550 la limba engleză, 105 la franceză, 14 la germană, șase la italiană și opt la spaniolă.


La nivelul județului Constanța au fost desemnate 51 de centre de examen pentru evaluarea competențelor lingvistice și digitale (conform Anexei). Proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română începe la ora 9.00, conform programării afișate în fiecare centru de examen.
 
Evaluarea competențelor lingvistice, pentru limba română și limba modernă, precum și a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic, de aceeași specialitate, din unitatea de învatamânt.


Subiectele pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română sunt elaborate de catre Centrul Național de Evaluare și Examinare și cuprind texte literare, nonliterare și itemi corespunzători descriptorilor competențelor din programele pentru bacalaureat. Pentru elaborarea răspunsurilor, se acordă fiecărui candidat câte 15 minute, iar pentru susținerea acestora în fața comisiei, câte 10 – 15 minute.


Comentează știrea

Andrei
5 iunie 2017
Oportunitate online

Oportunitate online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5508 secunde