€ 4.7627
£ 5.4233
$ 4.2726

Mai multe ştiri online:

Bacalaureat 2017. Constanța - în topul național al eliminaților pentru fraudă

Ştire online publicată Sâmbătă, 01 Iulie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Pe o căldură greu de suportat, vineri, 4.412 de absolvenți de clasa a XII-a au susținut ultima probă a examenului de bacalaureat 2017. Proba la alegere a profilului sau specializării nu le-a dat așa multe bătăi de cap, cei mai mulți răsuflând ușurați la ieșirea din sălile de examen, că s-a terminat. „Gata, am scăpat!”, strigau candidații fericiți. 244 de absolvenți au renunțat înainte și, deși se înscriseseră pentru a susține proba, nu s-au mai prezentat la examen.

Din păcate, nici această ultimă probă nu a fost lipsită de incidente, un candidat din centrul de examen de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” fiind eliminat pentru fraudă. Este cel de-al optulea elev eliminat din Constanța, județul nostru fiind în topul național al celor mai mulți candidați prinși copiind sau prinși când încercau să copieze.

„Conform Metodologiei de organizare și desfășurarea a examenului de bacalaureat, candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceștia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminați”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Cristina Ivan.

Rezultatele vor fi afișate miercuri, 5 iulie, până la ora 16.00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, între orele 16.00 - 20.00. Rezultatele finale vor fi publicate luni, 10 iulie.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7427 secunde