BACALAUREAT 2017. Consiliul Elevilor acuză "corectarea deplorabilă a lucrărilor scrise"

869
1
BACALAUREAT 2017. Consiliul Elevilor acuză

Articole de la același autor

Reprezentanții elevilor consideră că lucrările la probele scrise nu au fost corectate cu maximă responsabilitate. 


"Consiliul Național al Elevilor își exprimă profunda indignare față de corectarea deplorabilă a lucrărilor scrise din cadrul examenului de bacalaureat din acest an. Deși în fiecare an școlar sunt sesizate inconveniente, sesiunea 2017 pare a fi marcată de erori majore de corectare a lucrărilor, erori ce afectează rezultatele absolvenților, înscrierea în învățământul superior, dar și integritatea sistemului educațional", sunt de părere reprezentanții elevilor.


Potrivit acestora, în urma corectării contestațiilor, și în acest an nummeroase, se remarcă diferențe mai mari de un punct față de corectările inițiale. Printre județele unde s-au regăsit probleme de corectare amintim de Brașov, Vrancea, Constanța, Neamț, Hunedoara, Gorj și Dâmbovița, "comisiile care au corectat lucrările provenite din aceste județe dând dovadă de lipsă de profesionalism în acordarea punctajelor și periclitând astfel parcursul academic al absolvenților", spun elevii.


Aceștia consideră inadmisibil să existe cazuri în care elevii să fie eliminați din cadrul examenului de bacalaureat pe baza unor motive nefondate, precum cele semnalate în județul Dâmbovița. "Mai concret, elevii Ana Maria Ionița și Alexandru Toma au fost declarați eliminați din examenul de bacalaureat în circumstanțele unei presupuse tentative de fraudă. Susținem pe deplin că eroarea aparține comisiilor care au corectat lucrările celor doi elevi, deodată ce înregistrările video infirmă orice presupusă astfel de tentativă. În contextul în care admiterile pentru accederea în învățământul superior încep în aproximativ două săptămâni, solicităm Ministerului Educației Naționale asumarea vinei și soluționarea acestor erori covârșitoare care s-au produs pe parcursul corectării lucrărilor astfel încât rezultatele și eforturile celor doi elevi să nu fie pe deplin compromise, odată cu parcursul lor educațional", se arată într-un comunicat transmis de Consiliul Elevilor.


Structura reprezentativă a elevilor din România ridică și problema restructurării examenului, astfel încât să fie eliminați itemii subiectivi și să existe bareme clare de notare, cu direcții bine conturate de abordare a noțiunilor, și solicită profesorilor din cadrul comisiilor de corectare să acorde o atenție deosebită corectării lucrărilor pentru o evaluare cât mai obiectivă și corectă.






Comentează știrea

Constantean
12 iulie 2017
Profesori iresponsabili

Nu e posibil ca atunci când corectezi lucrările să nu fi obiectiv , să interpreteze lucrarea cum vrea profesorul , să se răzbune bucureștiul pe constanța , ar trebui găsită o modalitate de verificare si după contestație , elevi de 9 si 10 să ia note mici la bac , pt.că un prostan de profesor să dea notă cum vrea mușchiul lui , nu se gândesc că strică viitorul unui copil ? rusine !

Pagina a fost generata in 0.6465 secunde