BACALAUREAT 2017. Asociația Elevilor consideră improprii condițiile de susținere a examenului

662
BACALAUREAT 2017. Asociația Elevilor consideră improprii condițiile de susținere a examenului - bacalaureat2017-1498727980.jpg

Articole de la același autor

Mâine, în cea mai fierbinte zi a anului, absolvenții de clasa a XII-a vor susține ultima probă a examenului de bacalaureat. Asociația Elevilor din Constanța (AEC) consideră că în majoritatea centrelor de examen condițiile sunt improprii, fiind deosebit de cald. 


"În această perioadă, în majoritatea zonelor țării temperatura este de peste 30 de grade Celsius, iar majoritatea unităților de învațământ nu dispun în baza materială de aparate de aer condiționat, căldura excesivă afectând astfel condițiile de derulare a examenului", explică președintele AEC, Constantin Alexandru Manda.


De asemenea, acesta este de părere că însăși perioada calendaristică de desfășurare a examenului de bacalaureat este una improprie pentru candidați, având în vedere caracteristicile climatice ale țării noastre. Temperatura excesivă, coroborată cu lipsa din unitățile de învățământ a aparatelor de aer condiționat, duce la o scădere a capacității de concentrare a absolvenților de învățământ liceal, care susțin examene zilele acestea.


Astfel, AEC a anunțat că va solicita autorităților locale din județul Constanța, pe raza cărora, de regulă, sunt amplasate centrele de examen, să elaboreze o analiză și să demareze procedura în vederea dotării acestora cu aparate de aer condiționat. De asemenea, în acest sens, AEC va formula o propunere în acest sens și către asociațiile de comune, orașe și municipii. Totodată, Asociația Elevilor din Constanța va propune Ministerului Educației Naționale, în marja discuțiilor pe metodologia și calendarul examenului de Bacalaureat pentru anul 2018, ca probele de competențe să fie susținute în timpul anului școlar, astfel încât probele scrise să poată fi programate mai devreme.


"Mai mulți elevi ne-au sesizat faptul că în majoritatea centrelor de examene condițiile sunt dificile pentru susținerea examenului, temperaturile ridicate și lipsa aparatelor de aer condiționat afectându-le capacitatea de concentrare. Este de datoria autorităților locale să se asigure că bazele materiale ale unităților de învățământ sunt respectă și sunt pliate pe nevoile acestora. De asemenea, ministerul educației trebuie să ia în considerare susținerea mai devreme a probelor scrise, în vederea creării unor condiții optime", precizează Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4692 secunde