Bacalaureat 2015 / Puls ridicat și tensiune maximă pentru circa 2.500 de candidați

Duminică, 16 August 2015
78
Mâine, debutează a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2015, pentru care, la nivelul județului Constanța, s-au înscris 2.335 de candidați, dintre care 1.612 sunt absolvenți ai seriei curente și 723 ai seriilor anterioare.

Din totalul de înscriși, 341 elevi susțin integral examenul, restul candidaților solicitând evaluarea la una sau mai multe probe.

În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a stabilit 7 centre de examen și 2 centre zonale de evaluare. Centrele de examen sunt: Liceul Teoretic "Lucian Blaga" Constanța, Colegiul Tehnic "Tomis" Constanța, Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" Constanța, Liceul Teoretic "C.A. Rosetti" Constanța, Liceul Teoretic "N. Bălcescu" Medgidia, Liceul Teoretic Murfatlar și Colegiul Economic Mangalia.

Reamintim faptul că, în perioada 17- 21 august 2015 se susțin probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, urmând ca, în intervalul 24- 28 august 2015 să se desfășoare probele scrise.

Mâine, primii candidați vor intra în Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

"Mizăm și de această dată pe cunoașterea și aplicarea corectă a prevederilor legale privind examenul de bacalaureat atât în ceea ce privește cadrele didactice implicate în organizare și derulare cât și candidații participanți. Este un moment în care elevii trebuie să se mobilizeze și să dea dovadă de seriozitate și responsabilitate în susținerea tuturor probelor", a declarat inspectorul școlar general prof. dr. Răducu Popescu.

Pagina a fost generata in 0.265 secunde