Bacalaureat 2013: Ultima zi a probei digitale

231
2
Bacalaureat 2013: Ultima zi a probei digitale - digitale-1371817841.jpg

Articole de la același autor

Doar câteva dintre cele 51 de centre de examen din județul Constanța mai organizează și astăzi evaluarea competențelor digitale pentru absolvenții claselor a XII-a care nu au reușit să-și echivaleze această probă. 

Cei mai mulți candidați s-au prezentat în prima zi, pe 19 iunie - 1.630, în a doua zi au fost 1.460 candidați, iar în cea de-a treia zi, 920. 

De marți, 25 iunie, în timp ce școlarii de-a VIII-a susțin proba scrisă la română, colegii lor mai mari dau proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal. 

Examenul constă în susținerea a două probe distincte organizate pe modelul Cadrului European de Referință pentru Limbi evaluate prin stabilirea nivelului de competență corespunzător Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi: A1, A2, B1, B2. 

La Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" și la Liceul Teoretic "George Călinescu", se vor desfășura probele specifice susținute de cei 33 de elevi ai secțiilor bilingve francofone în vederea obținerii mențiunii speciale "secție bilingvă francofonă" pe diploma de bacalaureat. 

În aceeași perioadă, elevii din secțiile bilingve francofone care fac parte din proiectul "De la învățământul bilingv către filierele francofone" vor susține proba de evaluare a competențelor lingvistice în limba franceză. 

Evaluarea se face prin trei tipuri de probe - o probă scrisă, o probă orală și o probă de înțelegere a textului scris. 

Subiectele pentru aceste probe sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare în colaborare cu Institutul Francez din România al Ambasadei Franței la București. Pentru obținerea mențiunii speciale "secție bilingvă francofonă" pe diploma de bacalaureat, candidatul trebuie să obțină nivelul B2. Această probă este urmată de o probă scrisă la una dintre disciplinele nonlingvistice studiate în limba franceză în liceu.

Comentează știrea

gWfgLIBCFpvCcQPaYm
8 august 2014
QiDDRIBOnaSnykfCtR

x9kplk tydeditpdhbi, [url=http://dvlwnjhhcpyw.com/]dvlwnjhhcpyw[/url], [link=http://nkjgveholnru.com/]nkjgveholnru[/link], http://toetvwgszlpl.com/

qEKUrMNkFHRMpy
29 august 2014
rdYtrcSMDdIamdqjvj

RrcsIu gaeudysdyoxb, [url=http://djlkrsnoaene.com/]djlkrsnoaene[/url], [link=http://djnrvjqqvycf.com/]djnrvjqqvycf[/link], http://tzynnjliyeka.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5266 secunde