BAC 2015, cu "Big Brother" și o decizie surprinzătoare!

827
2

Articole de la același autor

Cei 5.817 candidați constănțeni înscriși la Bacalaureatul 2015, respectiv 5.210 din serie curentă și 607 din serie precedentă, primesc, în această dimineață, subiectele de la prima probă scrisă, cea de Limbași literatura română. 


Începând de astăzi și până pe 3 iulie, cei aproape 6.000 de candidați vor trece prin cele mai grele probe, în cele 19 centre de examen ei fiind monitorizați și filmați pas cu pas. 


Examenul începe la ora 9, iar pentru elaborarea lucrării scrise, absolvenții de liceu au la dispoziție trei ore. Accesul candidaților în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei. 


Cât despre subiecte, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunța recent că "nivelul de dificultate va fi cel adecvat unui examen național de bacalaureat, dar am insistat pe modul de formulare a subiectelor, claritatea lor, pe aspectele care sunt reliefate de aceste subiecte, adică aspecte practice, aplicative, pe exemple și pe existența unor baremuri care să nu lase loc pentru interpretări subiective". 


Potrivit calendarului examenului de bacalaureat, marți, 30 iunie, absolvenții de liceu susțin proba la Limba și literatura maternă, urmând ca pe 1 iulie să fie susținută proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie. Examenul național de bacalaureat se încheie vineri, 3 iulie, cu proba la alegere a profilului și specializării. 


Schimbări în calendarul examenului 
Cu toate că afișarea rezultatelor fusese anunțată inițial în calendar ca fiind luni, 6 iulie, până la ora 12, s-ar părea că a intervenit o decalare, iar acestea vor fi afișate marți, 7 iulie, depunerea contestațiilor urmând să aibă loc în aceeași zi, între orele 12-16. Cert este că rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie. 


De asemenea, tot ca o noutate apare și decizia Ministerului Educației de a propune corectarea lucrărilor în alte județe decât cele în care s-a susținut examenul. Vasile Șalaru, secretar de stat pe probleme de învățământ preuniversitar, a declarat că lucrările scrise ale celor care susțin examenul de bacalaureat ar putea fi strânse la nivelul centrului județean și trimise apoi, într-un alt județ, cu ajutorul angajaților Jandarmeriei, această procedură fiind întâlnită și la examenul de titularizare a profesorilor. Noutatea constă și în faptul că se propune să aibă loc o tragere la sorți pentru repartizarea lucrărilor, astfel încât să nu se știe dinainte județul unde vor ajunge lucrările pentru a fi corectate. 


Surprinzător este faptul că și liderii profesorilor susțin această pro-punere: "O supraveghere care să nu permită elevilor să se inspire în timpul examenului și această procedură propusă vor conduce la o evaluare obiectivă a celor care susțin examenul de bacalaureat. Această modalitate de corectare a lucrărilor va elimina posibilita- tea ca anumiți elevi să fie favorizați", a precizat președintele FSLI, Simion Hancescu. 


Să sperăm că nu vom mai asista la un val de fraude și că anul acesta s-au mai "lecuit" curajoșii. 


Comentează știrea

Florin
29 iunie 2015
Nou si special!

Nou si special! 100-285 de euro lunar! Castigati bani din prima luna! Selectam urgent oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Ioana
29 iunie 2015
Oportunitate de castig rapid!

Oportunitate de castig rapid! Iata ca a aparut, in sfarsit, o oportunitate prin care poti sa castigi bani rapid, imediat, acum, din prima luna, fara sa recrutezi oameni, fara stres, fara sefi! Adica exact ceea ce cautai de mult timp! Te astept sa colaboram, asa ca cere acum mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8546 secunde