Bac 2013 / Șpaga de la Mangalia în atenția ministrului Pricopie

114
Bac 2013 / Șpaga de la Mangalia în atenția ministrului Pricopie - remuspricopie-1377431400.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat că a cerut Parchetului un inventar al tuturor dosarelor aflate în lucru privind fraude la bacalaureat, atât cele deschise după examenul din iunie-iulie, cât și cele din anii anteriori, precizând că vrea să se asigure că legea se aplică în fiecare caz, transmite Mediafax.ro.

Remus Pricopie a spus duminică, într-o conferință de presă, că atunci când va veni de la Parchet această situație, va fi făcută o analiză pe fiecare caz în parte.

Ministrul Educației a mai spus a cerut atât situația dosarelor deschise după sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat, cât și cauzele din anii anteriori, precizând că sunt și dosare mai vechi în care nu știe să existe decizii.

"Am cerut această situație, când ea va veni, vom face o analiză pe fiecare caz în parte. Vreau să mă asigur că legea se aplică în fiecare caz în parte", a spus ministrul Educației.

Remus Pricopie a precizat că atunci când o persoană este arestată într-un dosar, contractul acesteia de muncă este suspendat imediat, lucru care s-a întâmplat și după ancheta de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală privind suspiciuni de fraudă la bacalaureat. El a precizat că în cazul de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" Inspectoratul Școlar al Municipiului București a intervenit imediat și a luat decizia demiterii conducerii, suspectate de fapte de corupție.
Într-un dosar, în 21 august, procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată pe președintele, vicepreședintele și membrii comisiei de bacalaureat de la Liceul "Ion Bănescu" din Mangalia, precum și doi elevi elevi și doi părinți, fiind acuzați de dare și luare de mită pentru fraudarea examenului susținut în iunie-iulie.

Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis instanței, că în cursul lunii iulie - iulie, Gheorghe Amza, președintele comisiei de bacalaureat de la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia, a primit mită, prin intermediari, de la mai mulți candidați la examen, suma totală de 3.000 de euro și contravaloarea cazării într-un hotel din stațiunea Saturn, în cuantum de 1.863 de lei, și a serviciilor de masă, pentru a-i ajuta să promoveze fraudulos proba la disciplina chimie.

Anchetatorii au stabilit că Gheorghe Amza și cadrele didactice au primit banii prin intermediul candidaților la examen Boboșatu și Stângaciu, precum și al părinților Alexoiu și Urziceanu, care înaintea examenului au strâns bani de la elevii care se pregăteau să susțină examenul la Liceul "Ion Bănescu" din Mangalia.

În 12 august, DNA a anunțat că a fost începută urmărirea penală față de 96 profesori, absolvenți de licee și părinți ai acestora, pentru presupuse infracțiuni de corupție săvârșite la examenul de bacalaureat susținut în județul Ialomița, în iunie-iulie 2012.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2446 secunde