Avizul epidemiologic nu se va mai solicita nici la grădiniță și nici la școală, la revenirea din vacanţe

248
Avizul epidemiologic nu se va mai solicita nici la grădiniță și nici la școală, la revenirea din vacanţe - elev-1630481143.jpg

Articole recomandate

Preșcolarii și elevii nu vor mai fi nevoiți să prezinte avizul epidemiologic la revenirea la școală, potrivit Ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației nr. 438/4.629 privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților și pentru promovarea unui stil de viață sănătos.


Potrivit documentului, adeverința medicală se solicită doar la înscrierea la grădiniță, modelul din Anexa nr. 16.1 (împreună cu avizul epidemiologic și dovada de vaccinare a copilului – Anexa 16.2) – eliberată de medicul de familie.


Până anul acesta, medicii sau asistenții școlari solicitau părinților avizul epidemiologic la revenirea din vacanțe, din cauza faptului că legislația era ambiguă. 


Potrivit ordinului comun, asistentul medical de școală sau grădiniță va trebui să solicite avizul epidemiologic și elevilor sau copiilor care lipsesc mai mult de trei zile consecutiv. 


„Revenirea acestora în colectivitate să fie condiționată de prezentarea avizului epidemiologic favorabil, eliberat de medicul de familie/medicul curant, pentru absențe ce depășesc 3 zile consecutiv”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6384 secunde