Auxiliarele vin la sfântu-așteaptă! "Exercițiile din manual sunt puerile"

510
Auxiliarele vin la sfântu-așteaptă!

Articole de la același autor

După ce a interzis utilizarea oricărui auxiliar la clasă, ministrul Educației le reintroduce în școli, însă revizuite. Va mai dura însă,
cel puțin trei-patru luni până când acestea vor ajunge cu adevărat pe băncile elevilor, așa că aceștia vor studia propriu-zis după ele abia în semestrul al doilea. 


Pe site-ul Ministerului Educației a fost publicată Metodologia - cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar și Metodologia - cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învățământ în învățământul preuniversitar. După ce ordinul ce reglementează utilizarea auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar va fi publicat în Monitorul Oficial, editurile vor avea la dispoziție zece zile pentru a depune la Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) propunerile de auxiliare didactice. Abia apoi, în termen de 30 - 60 de zile, comisiile de evaluare și avizare vor stabili ce auxiliare didactice îndeplinesc criteriile de conformitate prevăzute de metodologie, conform unei proceduri ce va fi disponibilă pe site-ul CNEE. 


De asemenea, lista auxiliarelor aprobate va fi publicată pe site-ul CNEE. Din acel moment abia, acestea vor putea fi utilizate în unitățile de învățământ preuniversitar. Recent, Centrul Național de Evaluare și Examinare a primit atribuții în domeniul avizării și evaluării auxiliarelor didactice. 


"Doar manualul nu le oferă posibilitatea elevilor să progreseze" 


Așadar, mai e cale lungă până când învățătorii și profesorii vor putea folosi alte materiale decât manualul. Până atunci, fiecare se descurcă cum poate. Cel mai greu este la clasele primare, acolo unde manualele au un conținut redus și număr limitat de exerciții și probleme. 


"Au rezolvat exercițiile din manual din prima oră. Sunt la un nivel scăzut, au grad redus de dificultate și pentru a progresa este nevoie de diversificare. Poate la țară este suficient, pentru că se lucrează la un nivel mediu, însă, la oraș, copiii sunt mai interesați de concursurile școlare, lucrează mai mult și manualul nu le oferă posibilitatea să progreseze. Așa că am hotărât împreună cu doamna învățătoare și cu părinții ca fiecare din elevi să aducă, periodic, fișe cu exerciții pe care să le folosească la clasă, iar pentru acasă, doamna le dă teme din diferite culegeri pe care nu le aduc la școală", ne-a povestit Ioana Mirea, mama unei eleve de clasa a III-a. 


La fel se procedează și la grupa pregătitoare și la clasa întâi, unde învățătoarele pregătesc fișe de lucru după care lucrează la clasă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5583 secunde