Autorul lui Don Quijote de La Mancha poate fi lecturat la Biblioteca Judeţeană

2190
Autorul lui Don Quijote de La Mancha poate fi lecturat la Biblioteca Judeţeană - autorulluidonquijote1-1601404180.jpg

Articole de la același autor

Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman” deţine, la ora actuală, o mulţime de volume de cărţi, iar unele dintre ele au o vechime impresionantă. În ediţia de astăzi vom vorbi despre Miguel de Cervantes Saavedra (29 septembrie 1547 - 22 aprilie 1616), ale cărui opere nemuritoare pot fi găsite în cadrul instituţiei de cultură constănţene.

„Deşi fusese concepută ca o satiră la adresa popularelor povestiri cavalereşti, povestea micului nobil Alonso Quixano (Don Quijote) din «La Mancha» care, influenţat de lecturile sale, ajunge să se creadă un cavaler în căutare de aventuri, devine o frescă a societăţii spaniole şi o reflecţie asupra comportamentului uman. Don Quijote, deşi considerat de ceilalţi nebun, se dovedeşte a fi mai aproape de adevăr, datorită nobleţii gândirii şi a acţiunilor sale, decât persoanele considerate normale”, au declarat bibliotecarii.

În ceea ce priveşte opera „Don Quijote de La Mancha”, aceasta s-a tipărit în limba originală de 30 de ori în secolul al XVII-lea, de 40 de ori în secolul XVIII-lea, de 200 de ori în al XIX-lea, iar în ce priveşte secolul al XX-lea, în medie de trei ori pe an. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4623 secunde