Aurelia Dumitrache, șef de promoție la Școala Militară a Forțelor Navale: "Admiterea a fost floare la ureche!"

622
Aurelia Dumitrache, șef de promoție la Școala Militară a Forțelor Navale:

Articole de la același autor

O nouă promoție de maiștri militari de la Școala Militară a Forțelor Navale Române "Amiral Ion Murgescu" și-a încheiat misiunea de pregătire. Săptămâna aceasta a avut loc festivitatea de absolvire, dar și de înaintare în grad a Promoției 2019 "Nicolae Bălcescu 200".


55 de absolvenți, dintre care patru fete, au primit primul grad din cariera militară. Dintre aceștia 51 vor fi încadrați în structuri ale Forțelor Navale Române și patru în structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, la Poliția de Frontieră. 
Șefa de promoție din acest an, Aurelia Dumitrache, pare să fi scris ea însăși rețeta succesului. Originară din județul Tulcea, după terminarea liceului, pașii au purtat-o către Constanța, unde a absolvit, cu brio, cursurile Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole, specializarea Geografie.


După terminarea studiilor universitare, Aurelia și-a dorit pentru sine ceva mai mult și a decis să îmbrace haina militară. S-a înrolat ca soldat gradat profesionist în Marina Militară, la bordul fregatei "Regina Maria". O jumătate de an mai târziu, tânăra a ales să-și încerce șansele la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. "Deși eram de formație umanistă și nici la sport nu prea excelam, am decis să particip la sesiunile gratuite de meditații oferite de școală la materiile de examen, iar astfel admiterea s-a dovedit a fi floare la ureche", a mărturisit Aurelia în repetate rânduri, servind ca model pentru actuali și viitori elevi ai Școlii de Maiștri de la Constanța.


Pe durata celor doi ani de studii, Aurelia, care a optat pentru specialitatea Radiolocație Navală, a fost un exemplu motivațional și pentru propriii colegi. În fiecare an de studiu, s-a clasat prima la învățătură, a fost premiată la competiții școlare și a primit o bursă din partea Ligii Maiștrilor Militari de Marină, iar ținuta sa morală impecabilă, demnă de o femeie militar, i-a atras admirația nu doar a colegilor, ci și a cadrelor militare.


Peste câteva săptămâni, Aurelia Dumitrache se va întoarce la bordul fregatei "Regina Maria", însă în calitate de maistru militar clasa a V-a.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9966 secunde